150 persones s’adhereixen a les al·legacions de l’Ajuntament de Morella contra el projecte de planta solar de la Llàcua, els Llívis i el Campello

129
PUBLICITAT

El projecte afecta a més de 1.700 hectàrees de terreny del terme municipal amb la planta solar i les línies d’evacuació

El consistori es posiciona 100% en contra del projecte i de les últimes modificacions presentades per l’empresa el passat mes d’octubre

El termini d’exposició a informació pública i la presentació d’al·legacions als projectes Planta solar fotovoltaica Morella Llàcua subestació Morella Solar i línia d’evacuació 132kV SET Morella solar 30/132kV – SER Morella 132/400kV i Planta solar Morella Llívis ha finalitzat avui. Així, al voltant de 150 veïns i veïnes del municipi s’han adherit en menys de 24 hores al text d’al·legacions que ha plantejat l’Ajuntament de Morella contra estes iniciatives. El consistori es mostra 100% contrari a este projecte, així com a les últimes modificacions plantejades per l’empresa i publicades al mes d’octubre, les quals afecten a més de 1.700 hectàrees de terreny del terme municipal. Per tot això, ha demanat la nul·litat i suspensió del projecte presentat per l’afecció al territori, a la Red Natura 2000, afecció a l’economia local, afavorir el despoblament i abandonament rural, fragmentació de projectes i frau de llei entre altres qüestions.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “presentem al·legacions en contra d’este projecte per la seua gran afecció a terrenys naturals i agrícoles del terme” i ha afegit que “igual que el consistori, són molts els veïns i veïnes que volen mostrar el seu rebuig a este tipus d’iniciatives i que s’adhereixen a les al·legacions que hem presentat avui. A més, han estat molts els que ens han traslladat que tot i no haver-les pogut firmar per viure fora ens donen suport amb tota la força”. En les passades al·legacions que l’ajuntament va realitzar per la defensa del territori en el projecte de les MAT de Forestalia, es van sumar a les mateixes unes 50 persones, ara 150. “Això significa que la gent s’està conscienciant cada vegada més i que les multinacionals que volen especular en el nostre territori tindran una bona oposició. Estem segurs que amb més temps hagueren firmat més persones, però aquesta també és una altra injustícia, una empresa d’aquestes pot disposar dels anys que considere per fer un projecte i un ajuntament o particular tan sols de 30 dies. Això no és just i no deixe temps per elaborar uns documents i exposar-los a la ciutadania perquè participem tots i totes, que és com s’han de fer les coses”.

El primer edil també ha explicat que “des de l’ajuntament, com hem fet des que vam arribar al govern, farem públic cada pas que es done al voltant dels projectes energètics plantejats al nostre territori i que atempten contra la nostra forma de viure i la nostra economia” i ha detallat que “més concretament afecta directament i de manera negativa als principals motors econòmics de Morella i Els Ports com són l’agricultura i el turisme”.