El sindicat CSIF aplaudeix la inversió de la Generalitat en la creació d’una base SAMU a Morella i l’ampliació de l’increment horari, reclamada pel sindicat, per cobrir les 24 hores a Vilafranca, fins ara amb només 12 hores assignades en la seua base, la qual cosa causava que s’incomplira el principi de la ‘hora d’or’ en l’atenció d’emergències sanitàries.

Aquestes millores suposen un increment de plantilla de 6 metges i 6 infermers per al SAMU de Morella i de 2 metges i 2 infermers per al de Vilafranca. El cost que va a desemborsar Sanitat per a implantar aquests nous serveis és de 845.000 €/any per al SAMU de Morella i 266.000 €/any per a l’increment horari al de Villafranca. “Xifres molt interessants perquè revelen a les clares les preferències de conselleria”-matisa CSIF, que recorda que “per a reduir les llistes d’espera la inversió ha sigut només d’1,5 milions, quasi el mateix que per a satisfer amb gran celeritat les peticions dels alcaldes més afins, com és el cas de Morella”. “Altres, no obstant, han hagut d’exposar-se en premsa i fins i tot perdre els papers com va succeir amb el primer edil de Vilafranca, fastiguejat per les crítiques que subratllaven el poc cas que li feia la Generalitat en les seues reivindicacions”. Ara, tots dos regidors poden celebrar una assignació important que millorarà l’assistència en les seues respectives àrees.

Finalment, CSIF recorda que diversos punts més de la província estan pendents d’inversions, com és el cas del departament de Salut de Vinaròs en el seu servei de dermatologia (en uns dies començarà a treballar un substitut 1 any després de la baixa del titular) faltaria una plaça més de dermatòleg, el cost de la qual amb Seguretat Social està al voltant dels 50.000 €/any, i amb això es donaria solució a un problema sanitari molt greu que afecta a tota la població del departament de Vinaròs. “Potser perquè la consellera atenga aquesta necessitat caldrà dirigir-se a alguns alcaldes”, conclou irònicament CSIF.