Vilafranca s’activa amb l’Agenda de maig

76
PUBLICITAT

Vilafranca arriba carregada d’activitats per a tots els gustos durant el mes de maig amb l’Agenda Activa. Cultura, festa, visites, música i molt més, seran els protagonistes d’aquest mes de primavera.

La Fira de l’Ovella i de la Cabra, celebrada els dies 4 i 5 de maig, serà la gran protagonista d’aquest mes, ja que celebrarà la seua Ia edició. El dissabte començarà amb una exhibició de gossos de rabera amb Juli Bayot. A açò li seguirà la inauguració oficial de la fira i un tast guiat, amb presentació dels productors i productores. Seguidament, es podrà gaudir d’un menú de pastor a l’Escudella. Després, es durà a terme un taller de llana i un tardeo amb bureo i torrades. El diumenge dia 5, a les 18.30 h, es projectarà a la Casa Social el documental ‘Mujeres de viento, tierra y ganado’, que conclourà la fira.

Els amants de la història del poble podran gaudir de visites guiades pels monuments i els museus, que tindran l’horari típic de primavera, és a dir, dimecres, dijous i diumenge a les 11.30 h i divendres i dissabte també a les 16.30 h. També, es faran visites guiades pel centre històric de dilluns a diumenge. Per a aquestes cal concretar l’hora i el lloc amb la Tourist Info. El dissabte 4 de maig es durà a terme una visita a la Covatina, dins del cicle del Pla de posada en valor de l’Art Rupestre del Museu de la Valltorta. També, el dia 11 es farà una excursió gratuïta per l’entorn de Vilafranca amb motiu del Dia de la Geologia. A més, Guillem Monferrer oferirà el dia 12 la visita guiada ‘Violència i misteri a Vilafranca’. El dia 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, es faran visites guiades gratuïtes a aquests.

A més, es podran visitar exposicions com ‘Amigurumi’ a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, que només estarà fins al 5 de maig, o “Piedra sobre piedra” d’Irene Zottola, una exposició fotogràfica del cicle ‘Imaginària’. La inauguració d’aquesta serà el dia 10 a les 12 h.

Per als que prefereixen el cinema, hi haurà sessions infantils i d’adults a la Casa Social cada diumenge, amb pel·lícules com ‘Wish’, ‘Trolls 3’, ‘Oppenheimer’, ‘Asesinato en el Orient Express’ i ‘El maestro que prometió el mar’.

La música també tindrà el seu protagonisme, amb el concert de primavera del cor de majors de l’UJI al Teatre Carles Pons, que se celebrarà el 19 de maig. També, el concert de Santero y los muchachos, el dia 25. A més, la Unió Musical de Vilafranca participarà el dia 12, en el 45é Certamen de bandes a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

A més, no faltaran les festes amb la Festa de Pasqua del Llosar, el 20 de maig i la Festa Penya Taurina, del 31 de maig a l’1 de juny. Durant la primera es celebraran les misses i processons tradicionals d’aquesta, i també actuarà la Rondalla i el Grup de Ball. Mentre que la festa de la penya taurina estarà composta per exhibicions de bous i d’emboladors, un memorial al Disco-Pub Peüc i Disco-Pub Audio Manyà amb DJs locals, festa a la nit amb Disconight, corros de vaques, un tardeo, i l’actuació de ‘Los Simples’.

Els més xicotets podran gaudir de tallers, excursions i activitats educatives que es duran a terme al CEIP i a l’IES. Aquest últim acollirà, el 5 de maig, una jornada d’esport adaptat de COCEMFE; del 8 a l’11, viatjaran fins a Altea per a participar a ‘Com sona l’ESO’; el dia 24 tindrà lloc la graduació de l’alumnat de batxillerat; i el dia 31 es graduarà l’alumnat de cicles. A més, l’IES també participarà el 3 de maig en la II Fira de formació professional de les comarques d’interior a Benassal. Per l’altre costat, el CEIP farà la Fira del Llibre el 8 de maig, una excursió a Port Aventura el 21 i 22, una excursió a Castelló el 37, i una excursió a Apivillores el 28.

El dia 13 de maig, Irene Montoliu oferirà un capvespre de meditació guiada. Mentre que el dissabte 25, Versus Training i Querol Assessors faran una sessió de coaching empresarial ‘Salir del bucle’.

Durant tot el mes de maig es podrà accedir a diferents formacions. S’iniciarà el curs de primers auxilis i socorrisme aquàtic. El 2 de maig es durà a terme el curs de renovació de manipulador de productes fitosanitaris bàsics. Durant els dies 6, 7 i 8, Irene Zottola oferirà un taller de fotografia anomenat ‘Imatges i paraules mitjançant la fotografia i la poesia’. I finalment, del 24 de maig al 3 de juny serà el procés d’admissió als cicles de l’IES Vilafranca.

Finalment, per a completar l’oferta, hi haurà activitats religioses, com les rogatives a Sant Miquel i Sant Isidre, celebrades el 5 i l’11 de maig, respectivament. En l’última es beneirà el Terme al Peiró.