CAMINS DE PENYAGOLOSA

– Les inscripcions per a les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals s’obrin el cap de setmana

Xodos, Atzeneta del Maestrat i Vistabella del Maestrat tornaran a acollir enguany les visites guiades de Camins de Penyagolosa. Concretament serà respectivament els dies 10, 17 i 24 de novembre.

Donar a conèixer i posar en valor l’important patrimoni gastronòmic i etnogràfic de l’interior de Castelló serà l’objectiu enguany de les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals que organitzen la Diputació de Castelló i la Càtedra Diputació de Centres Històrics de la Universitat Jaume I. Aquesta tercera edició de visites guiades pels 10 municipis que integren la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco aposta per centrar-se principalment en la gastronomia, de la mà de Castelló Ruta de Sabor. Així es podran conèixer antigues bodegues, molins d’oli, secadors, granges, corrals, forns… o participar en un taller de fer pa o un tast de mel.

Les inscripcions, que s’obrin aquest cap de setmana per a les primeres cites de les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals, com són les visites al Castillo de Villamalefa, 22 de setembre, i Puertomingalvo, 29 de setembre, s’aniran obrint de manera gradual a mesura que s’arrimen les dates de cada localitat. Un any més, es formalitzaran a través del web www.caminsdepenyagolosa.es i als propis consistoris participants. El contingut a visitar s’anirà definint a través de les xarxes socials de Camins de Penyagolosa.

La resta de visites estan programades per al 13 d’octubre a Llucena, 20 d’octubre a Ludiente, 27 d’octubre a Culla, 3 de novembre a les Useres i 1 de desembre a Villahermosa del Río.