Xocolat, de la mà de Portxinel·la a Vilafranca

165
Portsxinel·la a Vilafranca

La tercera edició del Festival Portsxinel·la es va inaugurar aquest divendres a Vilafranca.

Aquesta és una trobada de teatre de titelles que recorrerrá 12 localitats de la comarca dels Ports entre el 16 i el 28 d’abril. La titella és l’eix principal d’aquest festival que passarà en aquesta edició per Todolella, Vilafranca, Morella, Forcall, Castellfort, Castell de Cabres, la Mata, Cinctorres, Villores, Olocau del Rei, Sorita i Palanques. Dotze pobles units per l’art, la complicitat i la cultura.

El festival Portsxinel·la va néixer amb la voluntat de portar el teatre de titelles als pobles de l’interior. Entre les companyies que destaquen aquest any trobem de tot el territori valencià així com de la resta de l’estat. El cartell també s’estén obre la porta a l’escena internacional ja que en aquesta edició actuaran companyies d’Itàlia i Guatemala.

D’altra banda el festival pretén eliminar la visió del titella com un “ninot mogut per fils” i dedicat només als xiquets i xiquetes. A més d’espectacles per a públic familiar, l’oferta també s’amplia al públic adult amb els titelles sempre com a fil conductor.

Públic al festival Portsxinel·la a Vilafranca

La mostra d’aquest any a Vilafranca l’obria Xocolat, de la companyia basca Teatro Paraíso. Una curiosa posada en escena d’una d’una fàbrica de rajoles de xocolata que de cop i volta en un espai de creació i somni a través d’aquest dolç. Els colors i les aromes van inundar la sala i van fer aturar el temps durant 45 minuts a la sala de teatre i atraient als espectadors al plaer d’investigar i jugar amb la matèria.