Xiva i Ortells disposaran de Unitat de Respir

767
Gent Gran Centre de Dia
PUBLICITAT

– Aquest servei és una reivindicació de fa temps que s’ha materialitzat amb la firma del conveni entre l’ajuntament de Morella i la Diputació el dilluns

– El Taller d’Envelliment Actiu, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa, realitzat a Xiva i Ortells ha sigut un èxit

Xiva i Ortells comptaran amb Unitat de Respir després que el dilluns, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, signarà el conveni per a disposar d’aquest servei amb la Diputació de Castelló. Les unitats de respir són un servei que pretén recuperar i mantindre l’autonomia de les persones majors i la conciliació de la vida laboral i familiar dels seus cuidadors. Aquest servei és molt necessari, sobretot, en nuclis menuts on la població està envellida.

Molts ajuntaments, entre ells el de Morella, reivindicaven la disposició d’aquest servei des de fa molt de temps. D’aquesta manera, ara s’ha aconseguit que aquest servei s’amplie a 22 poblacions menudes, les quals es van quedar fora d’aquest servei a la primera baremació. La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha destacat que “és molt important que els nuclis menuts disposen d’aquest servei, ja que tenen una població envellida que amb la Unitat de Respir estarà millor atesa”. A més, Malú ha comentat que “fa temps que demanàvem que els veïns i veïnes de Xiva i Ortells pogueren gaudir de les unitats de respir i tindre els mateixos serveis que poblacions més grans”.

Taller d’Envelliment Actiu

Ortells i Xiva han experimentat aquest any el Taller d’Envelliment actiu on els habitants d’aquestes poblacions han realitzat diferents activitats. Aquest projecte ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i té l’objectiu de fomentar les relacions interpersonals de la gent major. Malú Blasco ha comentat que “el Programa d’envelliment actiu ha tingut molta acceptació a Xiva i Ortells”. A més, l’edil ha comentat que “és molt adient realitzar-lo en aquests pobles perquè compten amb una població reduïda i envellida”. A més, la realització d’aquest tipus de tallers ha sigut un pas previ molt important per a que la Unitat de Respir arribe a Xiva i Ortells.