Xiva celebra les seues festes

263
Festes de Xiva
Festes de Xiva
Festes de Xiva

-Nota de premsa-

La localitat de Xiva celebra les seves festes d’agost aquest cap de setmana. Tres dies en els que destaca l’ambient al municipi i l’activitat, amb celebracions per a tots els públics. Durant el transcurs d’aquestes festes, la població es multiplica, ja que tornen molts veïns que viuen fora d’aquesta localitat i les cases rurals d’aquest municipi amb encant, registren millors índexs d’ocupació.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, assenyala que “les festes de Xiva destaquen per una elevada participació, amb molts veïns que tornen a la ciutat i que s’ajunten per passar uns dies en germanor”.

Les jornades festives mantenen l’estructura de la celebració d’anys anteriors. Els dies amb més participació són dissabte i diumenge, on destaquen els actes per a tots els públics. En la primera d’elles, els xiquets seran els protagonistes durant el dia, amb parcs infantils, cercavila de disfresses o xocolatada. A la nit, arribarà el moment del sopar de germanor i el ball, a la plaça de l’Església. El diumenge és la jornada més solemne i compta amb la participació de col·lectius de Morella, com els Gaiteros, la Rondalla o els Gegants. Els primers seran els protagonistes del cercavila matinal, que donarà pas a la Missa i a la Processó General. A la vesprada, tindran lloc les carreres, l’actuació de la Rondalla i el ball del “Poll”. Ja a la nit, els veïns del municipi soparan a la Plaça de l’Església i hi haurà ball. Dilluns conclouran les festes amb la missa en honor a Sant Salvador i la posterior dinar de l’Associació de Jubilats Roser de Xiva.

Xiva és un municipi amb molt d’encant, que es troba a vuit quilòmetres de Morella. Compta amb un gran nombre de cases de turisme rural, ja que té un gran atractiu basat en l’enclavament paisatgístic en què es troba, la bellesa dels seus carrers i la tranquil·litat.

Programa cultural de l’Associació de Jubilats Mare de Déu del Roser

Aquest any, l’Associació de Jubilats Mare de Déu del Roser també ha dissenyat una setmana cultural per als veïns de la localitat. Així, entre el 12 i el 16 d’agost s’han organitzat diverses activitats d’interès. Dimarts, tindrà lloc la xerrada “Coses de Xiva”, a càrrec de Jordi Sebastià. Un dia després, s’ha organitzat una excursió sociocultural a les Mines de Culla, mentre que dijous 14 tindrà lloc la conferència-col·loqui “Naturalesa i abelles, curiositats”, a càrrec de Tranquilino Guimerà. Finalment, el dissabte 16, César Sebastià impartirà la conferència “Una visió del terme de Xiva”.