Xiquets i majors gaudeixen amb el Tírig més prehistòric

305
Xiquets i majors gaudeixen amb el Tírig més prehistòric
PUBLICITAT

El passat cap de setmana va tindre lloc a Tírig la III Mostra Prehistòrica en la qual es van dur a terme diferents activitats per a tots amb un eix comú: els primers pobladors de la província. D’aquesta forma, centenars de veïns i visitants han gaudit d’un cap de setmana diferent a l’Alt Maestrat castellonenc, i és que no solament han viatjat fins a Tírig gents d’altres pobles de la província sinó també d’altres punts de la península com València o Tarragona.

El poblat prehistòric va ser el punt neuràlgic de l’activitat amb diferents tallers, representacions, estands de menjar i artesania i jocs. A més, les visites guiades i el tren prehistòric al Museu de la Valltorta i les pintures rupestres van ser molt ben acollides entre els visitants.

De la mateixa manera, cal assenyalar que les representacions prehistòriques encapçalades pels homes i dones de les cavernes i els dinosaures van fer les delícies de grans i menuts els qui van gaudir a cada pas del camí en un poble convertit en (pre)història.

També cal assenyalar la gran participació en el Valltorta Trail amb prop de 250 corredors entre la categoria màxima de 22km i la prova esprint de 13km. A més, la prova també va comptar amb gran participació de voluntaris, una dotació de bombers de rescat i cinc membres de protecció civil. Cal recordar que la Valltorta Trail és una carrera de muntanya que recorre alguns dels punts més emblemàtics de Tírig a nivell patrimonial, medi ambiental i cultural.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA