Ximo Puig destaca que el nou tram de la N-232 constitueix un pont entre la Comunitat Valenciana i l’Aragó i un impuls per a l’economia i la lluita contra la despoblació

503
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el nou tram de la N-232 al Port de Querol constitueix un pont entre la Comunitat Valenciana i Aragó, així com un impuls per a l’economia i la lluita contra la despoblació.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a l’acte d’inauguració de les obres realitzades al tram de la N-232 comprès entre Barranc de la Bota i Masia de la Torreta, que ha estat presidit pel president del Govern, Pedro Sánchez, i també hi han assistit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Al llarg de l’acte, el president ha valorat que la millora de l’accessibilitat que suposa el nou tram de la N-232 permetrà augmentar la qualitat de vida de la ciutadania, obrir nous mercats turístics i facilitar el transport de mercaderies de sectors econòmics tan importants per a Castelló com l’agroalimentari i el ceràmic.

Així mateix, ha incidit que aquesta obra, que ha suposat una inversió de 50 milions d’euros, dóna resposta a una reivindicació de “gairebé un segle” a la comarca, i confirma el compromís del Govern d’Espanya i de la Generalitat per corregir les desigualtats i lluitar contra la despoblació.

Característiques de lactuació

El port del Querol, a la carretera N-232, és la principal via de comunicació entre les comarques castellonenques del Maestrat i dels Ports i de l’aragonesa Bajo Aragón.

La millora de la N-232 al tram del Port de Querol-Masia de la Torreta, s’escurça en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port, i es redueix el desnivell existent amb un pendent més progressiu.

També augmenta la seguretat d’aquesta carretera per la qual circulen diàriament prop de 3.000 vehicles, un 16% dels quals són pesats, i també hi contribueix la creació d’un nou carril per a vehicles lents.

En total, per desenvolupar aquest projecte s’han realitzat tretze noves estructures, de les quals nou són viaductes. Destaca el del Barranc de la Bota, amb 432 metres de longitud, un pas superior, dos passos inferiors i un fals túnel de 42,5 metres de longitud.

Després de la inauguració del tram del port de Querol només quedaria un últim tram de la carretera N-232 a la província de Castelló per condicionar, en concret el que transcorre entre La Torreta i Morella Sud, el projecte del qual va ser aprovat pel Ministeri de Transports abril passat, amb un pressupost de 17,6 milions d’euros.