Ximo Puig confirma l’augment progressiu de places concertades per a la residència de gent gran de  Vilafranca i el centre de dia

1068
Inauguraicó de la residència de la Tercera Edat de Vilafranca
PUBLICITAT
-El President de la Generalitat inaugura les instal·lacions que van trigar 11 anys a forjar-se

La Generalitat concertarà noves places amb la residència de la Tercera Edat de Vilafranca. El centre té una capacitat per a 65 residents i en la actualida hi ha 25 concertades. Així ho va manifestar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, que va inaugurar ahir el centre, que està en funcionament des de maig de 2015.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, va agrair el compromís de Puig. El màxim responsable del Consell també va apuntar que es concertaran places que possibiliten l’obertura del Centre de Dia, amb capacitat per a 45 places.

Puig és un bon coneixedor de Vilafranca i la comarca dels Ports, ja que va ser durant 18 anys alcalde de Morella. A Vilafranca va valorar el treball exercit per Óscar Tena i per totes les corporacions de Vilafranca per fer possible una residència.

El president va apuntar com a objectiu que al final d’aquesta legislatura el centre funcione a ple rendiment.

El centre ha suposat una xicoteta “revolució” a Vilafranca, ja que ofereix més de 1o llocs de treball i ha permés que els majors del poble puguen viure a la Vila sense marxar a altres residències. En els parlaments el president de la Fundació Geron, Antonio Aguilar, va dir que quan la residència funcione a ple rendiment pot suposar la creació de més de 40 llocs de treball.

Al mig any de funcionament el centre s’ha integrat a la Vila ja que associacions com Dolces Cançons, el grup de teatre de Sant Antoni, la rondalla, el cor Luis Miralles del Carro i altres col·lectius dinamitzen la vida diària de la gent gran.

A la inauguració van assistir alcaldes i regidors de localitats com Castellfort, Ares, Forcall, Cinctorrres o Morella, a més de les localitats de Terol de la Iglesuela del Cid i Cantavieja .

-Record per Leire Pajín

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha recordat a tots els que han fet possible la residència de la Tercera Edat. El projecte va començar el 2004 amb l’adquisició de terrenys. El primer edil va tenir paraules d’agraïment per a l’ex-ministra de Sanitat, Leire Pajín. I és que davant la falta d’ajudes del Consell va ser el Govern d’Espanya el que va possibilitar el finançament per aixecar la instal·lació.