Ximo Puig assegura que l’adquisició del Penyagolosa contribueix a preservar el patrimoni de la Comunitat

436
Ximo Puig assegura que l'adquisició del Penyagolosa contribueix a preservar el patrimoni de la Comunitat
Ximo Puig assegura que l'adquisició del Penyagolosa contribueix a preservar el patrimoni de la Comunitat
PUBLICITAT

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’adquisició del pic del Penyagolosa contribueix a preservar el patrimoni cultural de la societat valenciana. Així ho ha afirmat el cap del Consell durant la seua visita a la finca del Mas de Sanaüja i posterior pujada al cim, on ha defensat a més aquest paratge com “una de les parts del patrimoni de la Comunitat més impressionant, però també un dels símbols valencians”.

Puig ha assegurat així mateix que l’objectiu del Consell amb aquesta acció és “potenciar la protecció del patrimoni i la promoció econòmica en la Comunitat”. Aquesta mesura s’emmarca dins del pla de l’Executiu autonòmic en la seua lluita contra la despoblació rural, per la qual cosa el cap del Govern valencià ha recordat que el paratge del Penyagolosa “ha estat sempre habitat i ha de continuar poblat per persones que puguen viure i treballar ací dignament”.

El President ha reivindicat que “la compra del paratge natural representa una aliança entre generacions”, i ha animat als més joves a visitar aquest “espai meravellós des del punt de vista ambiental”, després de visitar a peu el Barranc de la Pegunta.

El Consell va anunciar la compra de l’enclavament natural, situat en el terme municipal de Xodos, el desembre passat per 1,14 milions d’euros. En aquest sentit, els terrenys adquirits per la Generalitat constitueixen un espai privilegiat ja que estan situats en la muntanya d’utilitat pública Sant Joan de Penyagolosa i a l’interior del Parc Natural.

Així mateix, l’Executiu valencià ha adquirit la finca Mas de Sanaüja, que fins ara era de propietat de la família Monfort, qui ha mostrat la seua emotivitat davant l’adquisició de la masia per part de la Generalitat.

A la visita també ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha afirmat que el canvi de titularitat del Penyagolosa “li aporta un valor afegit a aquest espai que sempre ha sigut molt benvolgut per la societat valenciana”.

Puig ha defensat la Comunitat com “un espai de pau i de serenitat enfront d’aquells que volen alterar la convivència” a Espanya. En aqueix sentit, el cap del Consell ha assegurat que “hi ha dirigents polítics que estan posant per damunt de la necessitat de crear un país en el qual cadascun puga expressar-se en llibertat el seu interés partidista”.