Ximo Puig anuncia que les ajudes del Pla Resistir Plus s’ampliaran a 80 noves activitats econòmiques per abastar a tots els sectors més afectats per la crisi

272

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les ajudes del Pla Resistir Plus, que preveu ajudes per a la Comunitat Valenciana per import de 647 milions d’euros, s’ampliaran a aproximadament 80 noves activitats econòmiques, no incloses inicialment en el Reial decret llei de Govern, per tal d’abastar a tots els sectors més afectats per la crisi.

Així ho ha explicat el president després de la reunió amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro; el secretari general de CCOO-PV, Juan Cruz, i amb el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez. A la reunió també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Ximo Puig ha avançat a més en roda de premsa que el Consell aprovarà divendres que ve el decret llei que regula el marc normatiu que regeix per a la gestió dels fons de el Pla Resistir Plus, i ha remarcat que el Govern central transferirà en els pròxims dies els 647 milions, de manera que es puguen convocar les ajudes en el menor termini possible.

Amb aquest decret llei autonòmic, que, tal com ha precisat, “ha estat avaluat de forma favorable pels agents socials”, es busca “obrir l’espectre”, amb l’objectiu que cap empresa que fos viable el 2019 es veja obligada a tancar a causa de la crisi generada per la pandèmia de COVID-19, ha assenyalat.

El cap del Consell ha subratllat també la importància d’entendre el “diàleg social” com un “fi en si mateix”, que faça possible la “aliança efectiva” amb empresariat i sindicats, i ha incidit que el Pla Resistir Plus pretén que les ajudes faciliten “un parèntesi pel qual les empreses puguen transitar per arribar a la viabilitat en el segon semestre del l’any”.

Amb aquest propòsit, el responsable del Consell ha subratllat que s’ampliarà la cobertura inicial d’aquest Pla, inicialment previst per a 95 sectors, de manera que arribarà a al voltant de 80 activitats econòmiques addicionals (60 d’elles de caràcter industrial; 12, de tipus comercial, i les restants, pertanyents a l’àmbit cultural i educatiu).

sectors industrials

D’aquesta manera, s’ha acordat que s’incloga en les ajudes valencianes a sectors manufacturers la xifra de negocis s’ha vist greument afectada per la pandèmia el 2020; en concret, amb una caiguda de la xifra de negocis mitjana de el sector superior a l’20%. Entre aquests sectors apareixen al sector del cuir i del calçat, i la indústria de la confecció.

A més, també s’incorpora a sectors manufacturers amb una caiguda mitjana superior al 8% i que o bé presenten una especialització superior a la Comunitat Valenciana o han tingut més de 1.000 persones en plantilla afectades per ERTO al llarg de el període de la pandèmia. Entre ells, figuren la indústria tèxtil, la ceràmica, el plàstic o la indústria de la joguina.

Sectors del comerç

A més, el Pla Resistir Plus també repartirà ajudes a la Comunitat Valenciana en sectors de comerç greument afectats i no contemplats en el reial decret llei pel qual es regula aquesta iniciativa. En total s’han incorporat més d’una dotzena de sectors vinculats amb el comerç, entre els quals destaquen principalment les llibreries, floristeries, botigues de moble i il·luminació i perruqueries.

Igualment, es contempla la possible inclusió d’altres sectors relacionats amb l’àmbit cultural i educatiu, com ara el desenvolupament d’activitats esportives impartides en campaments i en escoles; així com els centres d’ensenyament de repàs o ensenyaments específics i indústria audiovisual.

El president ha remarcat que és important tenir clar que totes les persones i empreses beneficiàries hauran de complir amb la condició d’haver tingut una caiguda superior al 30% de les seues operacions entre 2019 i 2020 i no haver presentat resultats negatius durant l’exercici 2019.

Com ha recordat el president, les quanties màximes que permet concedir el aquest Reial decret llei són les següents: fins a 3.000 per a aquelles persones físiques (persones que treballen per compte propi o professionals) que presenten les seves activitats econòmiques en l’IRPF en el règim d’estimació objectiva (mòduls) i entre 4.000 i 200.000 per a la resta d’autònoms o autònomes o entitats sempre que tinguen una caiguda superior al 30% en les seues operacions, dada que proporcionarà l’Agència Tributària a través de la informació de l’IVA.