Ximo Puig anuncia que l’aeroport de Castelló comptarà amb una nova ruta aèria a Roma els bitllets de la qual començaran a comercialitzar-se des d’aquest dijous

296
PUBLICITAT

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’aeroport de Castelló comptarà amb una nova ruta aèria que cobrirà el trajecte Castelló-Roma, els bitllets del qual es posaran a la venda a partir d’aquest dijous.

Així ho ha assegurat Puig després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb la consellera Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín.

El cap del Consell ha explicat que, en l’àmbit comercial, l’aeroport de Castelló ha operat aquest any amb 10 línies (7 internacionals i 3 nacionals), fet que suposa “el nombre més gran de rutes regulars de la història de l’aeroport”, que els propers mesos es veurà incrementat amb la nova connexió a Roma.

Ximo Puig ha fet balanç de la gestió de l’aeroport de Castelló el 2022, un exercici que ha qualificat d’”any decisiu” i en què ha destacat que “hem aconseguit passar d’una situació molt deteriorada i inactiva de l’aeroport a tenir un instrument que repercuteix tant a l’economia de Castelló com de tota la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha destacat que durant aquest any també s’ha aconseguit incorporar la ruta amb Madrid, en funcionament des d’aquesta tardor, “la qual cosa converteix l’aeroport de Castelló en un hub aeronàutic i permet connectar Castelló amb la resta del món”.

En aquest sentit, ha afirmat que els propers dies s’arribarà a “la xifra rècord” de 144.000 passatgers ia final d’any s’espera tancar amb 150.000 passatgers. “A més, també tindrem xifra rècord d´activitat industrial” amb les activitats complementàries de manteniment i desmuntatge d´aeronaus.

Zona d’activitats complementàries

El president també ha anunciat que entre finals d’aquest any i primers del que ve “s’aprovarà el pla especial de la zona d’activitats industrials annexa a l’aeroport per crear un pol industrial, empresarial i logístic nou, que enfortirà la capacitat d’atreure noves inversions i, per tant, ocupació de qualitat”.

D’aquesta manera, la Generalitat aposta pel desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló mitjançant la implementació d’una estratègia de diversificació de l’activitat.

En paral·lel, de la mà de la iniciativa privada, l’aeroport avança en altres àrees d’activitat de tipus industrial, com ara el manteniment, la preservació i el desmantellament d’aeronaus. En aquest sentit, cal destacar la construcció d‟un centre de manteniment d‟avions o la posada en servei d‟una plataforma industrial per al‟expansió d‟aquestes activitats.