Ximo Puig anuncia la reactivació del programa Viatgem amb el repartiment de 20.000 nous bons turístics a partir de dilluns que ve que podran gaudir més de 60.000 persones

506
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat la reactivació del programa Viatgem amb el repartiment, a partir de dilluns que ve 5 de setembre, de més de 20.000 bons turístics, dels quals podran beneficiar-se més de 60.000 persones.

Així ho ha manifestat, després de mantenir una reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el director general de Turisme, Herick Campos, en què ha destacat la bona marxa de la temporada turística.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que preveu destinar 8 milions d’euros, és estimular la demanda interna de turisme a partir del setembre per consolidar l’ocupació d’aquest sector clau a la Comunitat Valenciana, cosa que implica allargar al màxim la temporada atesa l’oferta mediambiental , gastronòmica i turística que es pot gaudir durant tot l’any.

El president ha explicat que la mesura pretén en definitiva “consolidar la desestacionalització del turisme, mantenir l’ocupació i contribuir que els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguin conèixer millor les seues comarques, impulsant alhora la cohesió territorial”.

Les reserves dels viatges mitjançant el bo turístic podran fer-se a partir del 5 de setembre per a estades que es podran gaudir des del 19 de setembre i fins al desembre.

Cal destacar que durant el primer període d’aquest programa el 2022 s’han realitzat més de 26.000 reserves i més de 78.000 persones s’han beneficiat del bo turístic, una xifra que es pretén incrementar amb més inversió entre els mesos de setembre a desembre.

A més, des del començament del Bo Viatgem el 2020 fins ara hi ha hagut més 62.000 reserves amb 180.000 persones beneficiades, més de 1.000 empreses turístiques adscrites i la Generalitat ha fet una inversió al sector que supera els 32 milions d’euros.

Balanç de la temporada estival

Després de la reunió, el cap del Consell també ha qualificat la temporada estival de “molt positiva” ja que ha assegurat que les dades d’ocupació han estat similars a les del 2019 i fins i tot superiors en alguns segments, arribant a assolir una ocupació mitjana superior al 90%.

Així mateix, s’ha referit a les expectatives d’ocupació per al mes de setembre assegurant que són bones atès que es preveu que se superi el 70% d’ocupació. En aquest sentit, ha destacat que les iniciatives del Consell com el suport als viatges de l´IMSERSO o el bo viatge “contribuiran a consolidar la desestacionalització del turisme i mantenir l´ocupació d´aquest sector, especialment en moments de dificultat com els que s´estan vivint a causa de la inflació o les conseqüències de la guerra a Ucraïna”.