Ximo Puig anuncia la pròrroga de les mesures vigents per frenar la pandèmia de COVID-19 fins l’1 de març

592
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, la pròrroga de les mesures vigents per frenar la pandèmia de COVID-19 fins a l’1 de març.

El president ha justificat la decisió adoptada en que “l’evolució de les dades és positiva” però la situació “encara no és bona”. A més Ximo Puig ha fet al·lusió a les dades i indicadors de la incidència de l’coronavirus a la Comunitat Valenciana, així com a la recomanació dels experts, ja l’advertència realitzada a Espanya per l’Organització Mundial de la Salut que s’han de mantenir les restriccions vigents .

Durant la seua intervenció, ha assegurat que les restriccions “limiten drets i generen situacions injustes”, però tot i això “no es poden relaxar perquè no seria responsable”, de manera que “duraran el temps que resulte necessari”.

El cap del Consell ha destacat el gran esforç realitzat per la societat valenciana en les dues últimes setmanes que segons ha manifestat s’ha traduït en uns resultats esperançadors “.

En aquest sentit ha assenyalat que durant els últims 15 dies de restriccions s’ha registrat un descens de l’39% en les hospitalitzacions; ja inferiors a les 3.000, i s’ha reduït la incidència un 41%, amb una caiguda de 682 punts, fet que suposa registrar 777 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, ha destacat que actualment les altes hospitalàries “gairebé tripliquen” els nous casos en aquesta última setmana, és a dir que per cada nou positiu es registren 2,5 altes; i en els últims 10 dies el nombre de persones malaltes per COVID-19 s’ha reduït en 30.000, així com el nombre d’hospitalitzats a 2.000, en 17 dies.

A més, també ha explicat que a les grans ciutats perimetrades els caps de setmana, la caiguda de la incidència ronda el 40% de mitjana en els últims 15 dies.

Per tot això, Puig ha insistit que les mesures estan funcionant “d’una manera més ràpida de la que podíem esperar”, i en aquest sentit ha instat la societat a mantenir l’esperança perquè, segons ha manifestat, “no tots els dies són iguals “.

A la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

Pla Resistir i noves ajudes a el sector turístic

En el transcurs de la roda de premsa, el president ha fet referència a el Pla Resistir amb el qual la Generalitat està intentant compensar els sectors més afectats per les restriccions per frenar la pandèmia, i ha recordat que està dotat amb més de 400 milions d’ euros en ajudes directes.

Puig ha assegurat comprendre el malestar dels afectats i per això ha insistit que la Generalitat els compensarà de la manera “més àgil i eficaç possible”, perquè segons ha manifestat “hem de salvar vides i també salvar autònoms, pimes i treballs”.

En aquest sentit, ha anunciat que aquesta mateixa tarda, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat un nou paquet d’ajudes dirigides a el sector turístic. Els nous ajuts compten amb 18 milions d’euros que arribaran a 5.000 empreses dedicades a l’allotjament, agències de viatges, restaurants, festivals de música i altres empreses, els quals podran sol·licitar-les a partir de l’22 de febrer.

Procés de vacunació

Respecte del procés de vacunació, a què s’ha referit com “el gran actiu per superar la pandèmia” i “la porta de l’esperança”, el president ha destacat que ja han estat administrades més de 210.000 dosis a la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha assegurat que, a l’acabar aquesta setmana, 100.000 valencianes i valencians hauran rebut ja les 2 dosis.

A més, el cap del Consell ha assegurat que “s’està avançant molt en la protecció de les persones més vulnerables” i que a partir de la setmana que ve donarà començament i es completarà la vacunació en els centres de dia, així com de la gent gran de 90 anys i dels grans dependents.