Ximo Puig anuncia el tancament de l’hostaleria, del comerç a partir de les 6 de la vesprada i de les instal·lacions esportives

793
Ximo Puig
PUBLICITAT

El president sol·licitarà al govern d’Espanya que permeti avançar a les 8 de la tarda la restricció de la mobilitat nocturna

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat noves mesures per a frenar la pandèmia que inclouen el tancament total de l’hostaleria de la Comunitat Valenciana, així com del comerç a partir de les 6 de la vesprada i de les instal·lacions esportives. Aquestes mesures entraran en vigor a partir del dijous 21 de gener i es mantindran durant els pròxims 14 dies. 

Així ho ha avançat en roda de premsa el cap del Consell, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han acordat noves mesures restrictives generals per a protegir la salut de la ciutadania davant l’avanç de la pandèmia. 

El president ha manifestat la preocupació davant els «alts nivells d’incidència del virus» en la Comunitat Valenciana que «exigeixen noves actuacions de caràcter immediat». Així, ha assenyalat que «l’augment de la corba de contagis i la situació de tensió que sofreix el sistema hospitalari valencià, ens obliga a actuar ja», amb l’objectiu de reduir els contactes socials, «que s’han convertit en la principal causa de contagi». 

Respecte del tancament de l’hostaleria, el president ha assenyalat que només es permetrà el servei de menjar per a portar, sigui distribuït en el propi local o per repartidors, i que segueixin oberts els serveis de cafeteria i restaurant dels hotels, només per als clients i amb els aforaments restringits. Així mateix, Puig ha explicat que es tancarà tota activitat comercial a partir de les 6 de la tarda, a excepció dels establiments alimentaris, farmàcies i serveis essencials, i totes les instal·lacions esportives, excepte per als esportistes professionals i competicions oficials de caràcter estatal. 

D’altra banda, el president ha assegurat que la Generalitat sol·licitarà demà al Govern d’Espanya, en el Consell Interterritorial, que permeta avançar a les 20 hores la restricció de la mobilitat nocturna, encara que de moment continua vigent l’actual horari que limita la circulació de les persones a partir de les 10 de la nit. 

Pel que fa als confinaments perimetrals de les 29 poblacions de la Comunitat Valenciana que decauen aquest dimecres a la nit, el president ha destacat que no es prorrogaran. No obstant això, ha recordat que la resta de restriccions en vigor, com ara el tancament perimetral autonòmic o el número màxim de 6 persones en les reunions continuen vigents fins al 31 de gener, tal com estava previst. Tanmateix, Puig ha volgut aclarir que la Generalitat no té competències en aplicar un confinament total, mesura que ha qualificat com a «mesura extrema” que només pot ser decretada pel govern espanyol, i “que en aquest moment la descarta».