Xavi Sarrià, Zoo i El Diluvi a l’Aplec dels Ports a Forcall

902
PUBLICITAT

La 42a edició de l’Aplec dels Ports es celebrarà a Forcall els dies 23, 24 i 25 de juliol. Enguany arriba junt amb una programació impactant i unes variacions en el seu desenvolupament.

La programació d’aquesta edició destaca per la presència de grups de música en valencià amb renom. L’aplec dels Ports començarà el divendres 23 de juliol amb la presentació del Diccionari Amanoset dels Ports a les 19:00 h, seguit per la xerrada “Cap a quin model energètic?” a les 20:00h i l’obertura de l’exposició Primavera Musical a les 20:30 h. A les 22:00 h tindrà lloc el ja clàssic espectacle inaugural de la trobada a càrrec de La Xalera seguit de la primera actuació musical, Pepet i Marieta.

L’endemà començarà a les 9 del matí amb l’actuació musical dels Dolçainers i Tabaleters dels Ports. Una hora més tard tindrà lloc la xerrada “Per un medi rural viu, dinàmic i en positiu front a projectes depredadors” i, seguidament, la presentació de l’Atles de les Comarques Valencianes. A les 12:00 h actuarà la Conlloga-Muixeranga de Castelló i, després el grup musical Tres de Pego. A les quatre de la vesprada, es durà a terme una presentació i un conta contes de “Muntanyes d’Il·lusions”. Finalment, tancaran el dia les actuacions musicals de Trobadorets, Maluks, Skartxoarmados, “No s’apaguen les estrelles” amb Xavi Sarrià, i El Diluvi.

El diumenge 25 de juliol tindrà lloc la xerrada “Forcallans de fora” a càrrec de la Colònia forcallo-catalana a les 10:00 h. Passada una hora, es presentarà el llibre Lluny de qualsevol altre lloc i hi haurà un concert de Ramonets. A les 12:30 h es gaudirà d’un vermut musical amb Cançons d’Artiga i es farà una paella monumental. A les 16:00 h es realitzarà l’espectacle Titelles a càrrec de Projecte Caravana i tindrà lloc l’actuació de Cesk Freixas com a cloenda de la trobada.

Per a tancar la 42a edició de l’Aplec dels Ports, tindran lloc les actuacions musicals de Summer Ends i del grup gandià que està en la cima de l’èxit nacional, Zoo.

Tot aquell que vulga assistir a l’Aplec haurà d’inscriure’s en l’ajuntament del seu poble entre el dimarts 6 de juliol i el dijous 15. La inscripció ha de ser obligatòriament presencial. Cada persona podrà inscriure a dos més a banda d’ella mateixa que hauran de tindre vinculació directa amb la comarca.

Per apuntar-se caldrà el nom, els cognoms, el DNI, el telèfon, el correu electrònic i el poble. A més, s’ha de pagar 5 € per persona i per dia que es vaja a assistir. Aquests diners es retornaran en tiquets durant la trobada. En cas de cancel·lació es retornaria l’import, i en cas de reducció d’aforament es prioritzaria per ordre d’inscripció.