Cursa BTT Morella4

Morella ha acollit avui la IV marxa del circuit de muntanyes BTT de Castelló. Xavi Rebollar, en elit masculí, i Montse Álvarez, en categoria femenina, s’han imposat en una cursa que sortia i arribava des del casc urbà de Morella, el que suposa una gran novetat respecte a les anteriors edicions. D’aquesta manera, els bikers han pogut gaudir del patrimoni monumental de la localitat i del paisatgístic, ja que la prova transcorria per bells paisatges recuperats pel projecte Morella singletracks.

El vencedor de la prova ha completat els quaranta quilòmetres en 1:59:54, mentre que Álvarez ha entrat en 2:44:40. La competició tenia la sortida i la meta a la Plaça dels Estudis i després de deixar Morella es dirigia cap al naixement del riu Cervol i la Font donzella, des d’on es reprenia el retorn a la localitat. A més, l’arribada ha estat espectacular, ja que els dos-cents participants han hagut d’entrar pel mig dels pinets de l’Albereda de la localitat. Pel que fa als corredors locals, el primer a arribar a la meta ha estat Diego Aguilar, que ha completat el recorregut en 2:07:01, sent el novè en el total de la cursa.

El regidor d’esports, Amadeu Bordàs, ha estat present a la prova i ha agraït a tots els treballadors i voluntaris la feina que han realitzat en la jornada d’avui i assenyalava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal de BTT, ja que ofereix als bikers i als seus familiars poder gaudir de la pràctica de l’esport, dels nostres paisatges, gastronomia o patrimoni, i aquesta prova és un pas més en aquest llarg recorregut“. En aquest sentit explicava que l’any passat va néixer el projecte Morella Singletracks, que està atraient als bikers a aquesta zona i que ja ha organitzat o col·laborat en diferents proves. Entre elles, la Mediterranean Xtrem, la d’avui o l’espectacular I Enduro Urban Race MTB, que se celebrarà a l’octubre. Per a aquesta prova ja s’ha obert el termini d’inscripcions i promet emocions fortes, especialment en el primer track cronometrat que sortirà des de la part més alta del castell i portarà als corredors fins als exteriors de les muralles.