Volar de Castelló a Madrid serà una realitat a la tardor

164
Aeropuerto_Castellón-Costa_Azahar
Aeropuerto_Castellón-Costa_Azahar
PUBLICITAT

El passat dimarts es va anunciar una nova ruta aèria entre Castelló i Madrid que començarà a operar a la tardor d’aquest any. El president de la Generalitat,Ximo Puig, ha assegurat que açò serà la “connexió definitiva per situar l’aeroport de Castelló en el mapa nacional i internacional”. Aquesta ruta permetrà connectar amb un dels principals hubs aeris internacionals per a multiplicar les possibilitats d’enllaços de l’aeroport de Castelló.

Aquesta connexió es portarà a terme amb la línia Aerocas, i el contracte, que eixirà a concurs, tindrà una durada de dos anys, aquest servirà per a avaluar el funcionament d’aquesta connexió i dimensionar adequadament la OSP (Obligació de Servei Públic).

Aquesta ruta junt amb les altres 8, nacionals i internacionals que faran 17 freqüències setmanals, reforçarà l’estratègia per reactivar l’aeroport de Castelló, fet que suposarà un rècord en la història d’aquest.

Estratègia de diversificació

Així mateix, gràcies al nou centre de manteniment d’avions que ultima la companyia Brok-air Aviation Group, destacarà el creixement industrial de l’aeroport com “un motor econòmic i social per a Castelló”.

Amb l’objectiu de reforçar l’activitat logística de l’aeroport i amb la intenció de “generar ocupació i oportunitats”, durant aquest primer semestre de l’any eixirà a licitació el projecte d’urbanització de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC).

La previsió, segons el cap del Consell, és que aquest projecte estiga preparat abans de final d’any” amb la intenció que les obres puguen començar el pròxim 2023.

Formació Professional

La formació és un altre dels eixos sobre els quals pivota el pla de diversificació de l’aeroport de Castelló. A més de les diverses escoles de vol que operen en les instal·lacions, la Generalitat ha apostat per implantar cicles de Formació Professional vinculats a la branca aeronàutica.

Actualment, ja s’ha posat en marxa el grau mitjà de Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutic i es preveu la implementació d’altres tres de grau superior, vinculats també al manteniment d’avions. Una iniciativa que permetrà convertir l’aeroport de Castelló en un centre formatiu de referència en Formació Professional.