Viu la mostra gastronòmica del Tombet del Maestrat a Albocàsser

136

El divendres 12 i el dissabte 13 de juliol Albocàsser celebra la tercera edició de la mostra gastronòmica L’Alifara, festa del Tombet del Maestrat. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Albocàsser i l’Associació Cultural l’Assegador, busca posar en valor el guisat tradicional de carn de corder conegut com ‘Tombet’. Per a això, diversos veïns i veïnes del municipi cuinaran el plat seguint les receptes heretades de generació en generació. 


D’aquesta forma, el divendres 12 a les 19h se celebrarà l’activitat ‘Un tomb per la Vila’, una ruta teatralitzada per a tots els públics en la qual l’historiador local Francesc Bellmunt donarà a conéixer a veïns i visitants dades clau i curiositats de la història d’Albocàsser.


El dia gran de L’Alifara, paraula valenciana que significa “invitació de menjar i beguda per a celebrar una festa, una alegria o la finalització d’una faena col·lectiva” (AVL), serà el dissabte 13. A les 19h s’inaugurarà l’esdeveniment en el recinte de la Vileta. Allí estaran situats els diferents estands de menjar dels veïns i veïnes encarregats d’elaborar els ‘Tombets’. Amb música de fons, els assistents podran gaudir d’aquests plats elaborats de forma tradicional. 

A les 22h serà el sopar popular. Tots aquells interessats a reservar taula i adquirir els tiquets per al sopar (plat de Tombet, vi de proximitat i postres) poden fer-ho a l’Ajuntament d’Albocàsser fins al dia 9. El preu del tiquet és de 9 euros. 

L’Alifara s’allargarà fins a altes hores de la matinada amb el Tomb&Músiques Festival i els ritmes del grup Sarao. L’actuació començarà a les 00:30h.