Viu la Fira d’Oficis aquest cap de setmana a Benassal

614
Viu la Fira d’Oficis aquest cap de setmana a Benassal
Viu la Fira d’Oficis aquest cap de setmana a Benassal
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana Benassal torna al seu passat proper amb la celebració de la Fira d’Oficis. Un complet programa d’activitats farà les delícies de veïns i visitants els qui gaudiran de multitud de recreacions d’oficis, tast de productes de la zona i jocs per a xiquets.

El dissabte els actes començaran a les 10.30 hores amb l’obertura del recinte firal. A continuació, arribarà “La Viatgera nº7” i s’inaugurarà la fira amb l’actuació de la Dansa dels Negrets de Culla. A les 11.30 hores es durà a terme “Tirar l’erada” i a les 12.30 hores “Voltar l’era”. De 13.00 hores a 14.00 hores es podrà veure el treball de la llana amb la “Filadora de llana” i, simultàniament, a les 13.30 hores tindrà lloc l’activitat “Despallar l’era”.
Després de la pausa per a menjar, a les 16.00 hores es realitzarà “Fer el coll de l’era”.
Els més xicotets podran participar a les 17.00 hores en una gymkana i, a la mateixa hora, es podrà presenciar com es xollen les ovelles i munyen les cabres. Un tast de vins i degustació de “*Pa amb vi i sucre” arribaran a les 17.30 hores. A aqueixa mateixa hora, en un altre punt del recinte, es realitzarà el taller de calça i brodat.

A les 18.00 hores hi haurà una demostració de sega tradicional i de 18.30 hores a 19.30 hores es podrà tornar a veure a la “Filadora de llana”. Així mateix, a les 19.00 hores també hi haurà un “Taller d’emblanquinar” i l’activitat “Rodar la senia”. A les 19.30 hores tornaran a estar presents els esquiladors d’ovelles i es tornarà a mostrar com es munyen les cabres.

A les 20.00 hores es realitzarà la ruta pels bombardejos de la Legió Còndor en la zona i a les 21.00 hores es ballarà el Ball Pla. La jornada finalitzarà amb un sopar de pa i porta i l’actuació de l’orquestra Bataclán.

El diumenge, el recinte firal tornarà a obrir a les 10.30 hores i, a aqueixa mateixa hora, es durà a terme una ruta guiada pel Benassal antic. Grans i menuts podran gaudir de 10.30 hores a 13.30 hores amb Jugafusta on els jocs tradicionals seran protagonistes. A les 11.00 hores tindrà lloc la visita al Bassi de la Canaleta.

L’activitat “Ventar en l’era” serà a les 12.00 hores i la “Filadora de llana” estarà present de 12.30 hores a 13.30 hores. A les 13.00 hores hi haurà una solta de colomes i a les 13.30 hores es mostrarà el treball dels esquiladors i munyidors. Havent dinat, a les 17.00 hores hi haurà una degustació de vins amb “Pa amb vi i sucre”.

De forma simultània, a les 17.30 hores hi haurà un taller de calça i brodat, es ferraran els mascles i tornaran els esquiladors i munyidors. A les 18.00 hores estaran les activitats “Rodar la senia” i “Taller d’emblanquinar”.

La Fira d’Oficis de Benassal 2018 finalitzarà a les 20.00 hores amb la clausura de les activitats i una foto de família de tots els participants.

Cal assenyalar, a més, que durant els dos dies de Fira es podran veure en el poble productes d’antany, oficis antics o exposicions, es podrà gaudir amb música, danses i màgia i hi haurà, entre uns altres, passejos amb carro.

Viu la Fira d’Oficis aquest cap de setmana a Benassal