Viu la carrera ‘Top of the Rock’ els dies 8, 9 i 10 de Març

112
Viu la carreta 'Top of the Rock' els dies 8, 9 i 10 de Març
Viu la carreta 'Top of the Rock' els dies 8, 9 i 10 de Març

El passat divendres la Diputació de Castelló va presentar la primera edició de Top of the Rock. Top of the Rock és un ultratrail (cursa a peu per muntanya de distància superior a 100 quilòmetres) que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de març de 2019. La prova és única a Espanya ja que introdueix la modalitat d’etapes de forma itinerant, recorrent alguns dels punts més emblemàtics de la província de Castelló.

La temàtica de la prova vincula localitzacions medievals i llegendes templeres, els participants tenen el repte de sortir des de la capital de la província al nivell del mar i, a través de tres etapes, arribar a la “cim de la roca” (Top of the Rock ) sobre la qual s’assenta la població de Morella i el seu Castell, declarat Monument Històric-Artístic, on els participants aconseguiran creuar la meta per sobre dels 1.000 metres d’altura.

Top of the Rock Ultra Trail partirà el dia 8 de març de Castelló, i després de passar per Borriol i Vilafamés, conclourà la primera etapa a Les Useres amb un total de 41,4 quilòmetres. El 9 de març donarà començament la segona etapa des de Les Useres, passant per Atzeneta i Culla abans de finalitzar a Benassal els 39,9 quilòmetres que la componen. El 10 de març els participants partiran de Benassal per, després de pujar fins a la cota més alta a Ares del Maestrat, finalitzar a Morella els últims 38,5 quilòmetres, arribant a la meta final al Castell de Morella. En total cada dia es completarà, aproximadament, la distància d’una marató, sumant entre les tres etapes 120 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell acumulat positiu.

A part de la dificultat pel que fa a distància i desnivell, la prova s’emmarca dins el concepte de semi-autosuficiència, és a dir, el participant ha de portar una sèrie de material obligatori sempre amb si, tant de seguretat (llums, mantes d’emergència, xiulet , etc.), com d’alimentació, ja que només hi ha entre 2 i 3 avituallaments per etapa i, fins assolir-los, els corredors han de ser autosuficients en matèria d’hidratació i nutrició. També han de tenir nocions d’orientació i seguir els tracks proporcionats per l’organització ja que l’abalisament de la ruta és menor que en altres tipus de carreres.

L’organització crearà en cada seu un vivaç o campament en els pavellons esportius de les Useres i Benassal on els participants podran sopar, dormir i esmorzar, per començar al dia següent una nova etapa. A més, s’estan preparant diferents activitats per a cada seu, com concerts, fires esportives, xerrades, etc., perquè tant els participants com els acompanyants puguin gaudir de l’esdeveniment durant les 24 hores.

Manu García, director de la prova, ha agraït el “suport institucional a un projecte nou i ambiciós, en la unió de les diferents poblacions que composen el recorregut i que són la base de l’atractiu de la prova”. També ha agraït l’acollida dins de la comunitat de corredors de muntanya ja han “superat les expectatives de nombre d’inscrits, ja que s’han completat ja més del 60% de les places ofertes”. A nivell demogràfic l’impacte econòmic a generar pren encara més valor, ja que fins a la data hi ha representació de 13 províncies espanyoles, atraient cap a la província a participants de llocs com La Rioja, Màlaga o les Illes Balears. També ha destacat “l’interès que la prova està generant a nivell internacional, rebent sol·licituds d’informació sobre la cursa fins i tot des de països com Rússia”.

La prova forma part del calendari oficial de la ITRA, Associació Internacional de Trail Running, i serà classificatòria per al Ultra Trail del Mont Blanc atorgant 3 punts, la prova de trailrunning més important a nivell mundial que es celebra a finals d’agost a Chamonix ( França).

Hi ha diferents maneres de participar, es poden fer les tres etapes (Ultra), dos (Half) o una (Short). També es pot participar de manera individual (Sol), en parelles (Duo) o en equips de màxim 6 persones (Team). Tota la informació de la cursa està disponible en www.topoftherock.es i les inscripcions es tanquen el pròxim 17 de febrer o abans si s’esgoten les places ofertades.