Vistabella viurà Sant Antoni el 25 i 26 de gener

514
Cartell de Sant Antoni 2020 a Vistabella
Cartell de Sant Antoni 2020 a Vistabella
PUBLICITAT

Els clavaris d’enguany de la festa de Sant Antoni a Vistabella del Maestrat, Jose Manuel Edo i Carla Olucha, han preparat un complet programa d’actes en honor al patró dels animals. Els actes centrals es viuran el cap de setmana del 25 i 26 de gener.

No obstant això, el 18 de gener tindrà lloc l’elaboració de pastissos a l’Antiga Presó. I és que el dissabte 25 a les 8.30 està programat ja el desdejuni amb dolços típics i moscatell per agafar forces. Des del Casal Jove, els col·laboradors de la festa es dirigiran al “monte” per arreplegar malea i argelagues amb les quals es confeccionaran les fogueres.

De vesprada eixirà la ronda amb la Rondalla de Vistabella i els majorals, que repartiran els rotllos de Sant Antoni per les cases del poble. La vesprada continuarà amb la xocolatada i el bureo amb la Rondalla al Casal Jove. A més, hi haurà unflables per a xiquetes i xiquets.

L’ermita de Sant Antoni serà, com és costum, el lloc d’eixida de la ‘matxà’ que realitzarà el recorregut pels carrers de la població. No faltaran les flames de les fogueres, la benedicció dels animals ni la processó des de l’Ajuntament. En acabar, es repartiran els rotllos. El sopar al Casal Jove, gratuït per als col·laboradors, i la discomòbil amb dj Gonny tancarà el programa de la jornada.

Quant al diumenge, la missa en honor al sant i les posteriors curses segons edat i de cavalleries, amb pollastres per als més ràpids, completarà el cap de setmana.