Vistabella viurà la festa del foc el 27 i 28 de gener

128
PUBLICITAT

Els festejos en honor a Sant Antoni arribaran a Vistabella del Maestrat el cap de setmana del 27 i 28 de gener. Els clavaris 2024, Cosins del Masico, amb la col·laboració de l’Ajuntament, han preparat una completa agenda d’activitats per a tots els públics.

Els preparatius de la festa començaran el dissabte 20 amb l’elaboració dels pastissos en l’Antiga Presó.

El dissabte 27, dia fort dels festejos, les activitats començaran a les 8.30h amb un desdejuni amb dolços típics i moscatell en el Casal Jove. Seguidament s’eixirà al ‘monte’ per a recollir ‘malea’ i preparar les fogueres. Totes les persones participants en la recollida de la ‘malea’ gaudiran d’un esmorzar a les 11h. A més, a les 12h s’obrirà la barra del Casal Jove per a un vermut i picaeta amenitzat pel grup Fusa Project. La festa seguirà a la vesprada quan, a partir de les 15.30h, la Rondalla de Vistabella i els majorals facen la ronda pel poble. Els majorals repartiran rotllos per les cases.

L’esperada ‘matxà’ començarà a les 20h en l’Ermita de Sant Antoni. Es beneiran els animals i se celebrarà la processó. En acabar es repartiran rotllos als i les assistents. El sopar en el Casal Jove començarà a les 21h. La nit s’allargarà fins a la matinada amb la Discomòbil Disconight.

El diumenge 28 la missa en honor a Sant Antoni serà a les 12h a l’església de l’Assumpció. I a les 13h arribaran les curses competitives per edats i de cavalleries des de la Placeta fins al Dau. Cal indicar que, de forma simultània a les curses, els clavaris oferiran xocolata.