Vistabella vibra al so de les campanes

347
Església de Vistabella amb les campanes renovades.
PUBLICITAT

‘La Veu Oblidada’ va mostrar a veïns, veïnes i visitants de Vistabella el renovat joc de campanes del campanar municipal. “Volíem fer una activitat que posara en valor un element tan nostre com el campanar i, segons ens han traslladat els veïns i veïnes, ho hem aconseguit” afirma l’alcalde, Jordi Alcon, qui afig que “fins i tot ens han arribat a dir que hauríem de fer una segona edició durant l’estiu, en festes”.

El campanar de Vistabella estava en desús degut al mal estat de les campanes. Per aquest motiu, es va procedir a l’adequació del conjunt general de campanes i diversos elements de la torre amb una subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Així mateix, “la campana més antiga, que forma part del nostre patrimoni local, ha sigut restaurada en un taller especialitzat a Àustria” ressalta Alcon. Indicar que aquesta segona actuació ha tingut un cost de 15.000 euros procedents de fons propis de l’Ajuntament.

Durant tot el matí, sis membres de Campaners de la Plana i el Comtat van ser els encarregats de fer repicar a les campanes de Vistabella. Vols de campanes i vols de processó van ser alguns dels sons identificatius que els presents van poder escoltar. A més, tots aquelles que van voler, van tindre l’oportunitat de pujar a l’alt de la torre per a contemplar la restauració. “Des de l’Ajuntament estem contents i orgullosos amb el resultat. Els veïns i veïnes han gaudit coneixent una part de la seua història i els campaners ens han traslladat l’alegria que suposa que, després de tants anys, s’haja recuperat el so de les campanes” finalitza l’alcalde.