Vistabella tanca el 2023 sumant 35 nous habitants més

103
Vistabella del Maestrat
PUBLICITAT
  • Una de les línies estratègiques del govern local és mantindre els residents actuals i a la vegada atraure’n de nous

La població de Vistabella del Maestrat ha augmentat en 35 nous habitants al final de l’any 2023, fins a situar-se en 369 persones censades al municipi. L’augment considerable de població, un 9% més que a finals del 2022, “és una gran notícia que reflecteix els bons resultats de les polítiques municipals que fem, consolidant els serveis municipals i fent campanyes d’acompanyament per a nouvinguts, atraient així nova població i evitant que els residents hagen d’anar-se’n”, ha explicat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat.

Un dels eixos de treball del consistori és l’aposta per la municipalització dels serveis públics per a crear llocs de treball estables. Així doncs, el model de recollida de residus ha proporcionat nous llocs de treball al municipi. Es treballa casa per casa, s’acumulen els residus i es tracten degudament. El projecte ha permés reduir notablement la quantitat de fem generat i donar nous usos als residus amb un resultat satisfactori.

També altres serveis locals com ara el Menjar a Casa, han demostrat ser una eina clau per a la lluita contra el despoblament. “Es genera ocupació per a elaborar els menjars i repartir-los, s’enforteixen els comerços locals i es millora la qualitat de vida d’usuaris i usuàries del servei, amb un tracte directe i diari” destaca Alcon. També altres projectes generen oportunitats, com ara l’oficina de desenvolupament local, l’escola de Gent Major o les brigades de treballs forestals. Ajuden a millorar el dia a dia del veïnat del municipi, igual que continuar renovant infraestructures essencials com l’escola del poble o el centre de salut.

Des del consistori també s’han editat uns llibres informatius que tracten els avantatges de residir en el municipi. Conté la informació més important sobre el municipi, com els recursos culturals i patrimonials, les associacions de les quals poder formar part, productes locals interessants o la ubicació de diferents serveis. A més, es va elaborar en valencià, castellà i anglés i es va incloure informació sobre el Parc Natural de Penyagolosa.