Vistabella s’enfoca en els esports de muntanya i el seu impacte socioeconòmic

64
Jornada FEMECV a Vistabella del Maestrat
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat va ser dissabte passat la seu d’una jornada de la FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana) en la qual es va analitzar l’impacte social i econòmic que els esports de muntanya tenen sobre els municipis que aposten per aquestes vies de dinamització esportiva i turística. Cal indicar que la jornada va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vistabella.

Al llarg de la jornada van ser diversos els organismes que van aportar la seva visió o van exposar experiències d’èxit sobre la promoció dels esports de muntanya, com la Federació Aragonesa de Muntanya o els ajuntaments de Montanejos o Yàtova.

“Per a Vistabella suposa una gran satisfacció acollir esdeveniments com aquest i ajudar a posar l’esport de muntanya en el centre del debat i anàlisi” ha indicat l’alcalde, Jordi Alcon, qui ha afegit que “en els últims anys hem invertit temps i diners a fomentar esports com el senderisme o l’escalada i, gràcies a això, ens estem convertint en destí triat pels amants del turisme actiu”. No s’ha d’oblidar que Vistabella compta amb paisatges únics i de gran valor ambiental com el Parc Natural de Penyagolosa.

Sense anar més lluny, el municipi ha destinat recentment 40.000 euros a la construcció de 9 rocòdroms i una via ferrata. “Estem veient que l’escalada té un gran impacte i, una vegada estigui finalitzada l’actuació i oberta al públic, serà un gran revulsiu turístic per al poble” ha ressaltat l’alcalde, qui també ha fet referència al fet que “encara que la via ferrata encara no està oberta, estem rebent desenes de cridades de persones interessades en ella que volen conèixer la data d’obertura”.

“Tot el treball que realitzem està donant els seus fruits. Oferim noves possibilitats turístiques i esportives. I és que, els nostres veïns i veïnes compten cada vegada amb més opcions per a mantenir un estil de vida saludable i divertir-se fent esport” ha conclòs Alcon.