Vistabella ressalta els serveis municipals contra el despoblament en un fòrum a Xelva

94
PUBLICITAT

Els programes d’atenció social que promou l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat han sigut protagonistes en la I Trobada Repte Demogràfic celebrada a la localitat de Xelva (els Serrans) i organitzada per la Mancomunitat de l’Alt Turia. Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat, ha participat en aquesta cita, emmarcada al seu torn en el projecte rural ‘Bioterritori, medi rural, motor del canvi social’. El primer edil ha destacat la importància dels serveis municipals com a fórmula per recuperar la població rural i frenar l’èxode cap a les grans ciutats.

“A Vistabella del Maestrat treballem perquè el veïnat gaudisca de serveis de qualitat. Hem descrit com funciona el programa Menjar a Casa o el projecte de recollida de residus porta a porta, que any rere any ens aporta grans resultats i una valoració molt positiva pel veïnat”, ha explicat Alcon, qui ha destacat que “els serveis municipals no només milloren la vida dels veïns i veïnes, també generen nous pobladors. La idea és atraure i mantindre, reconéixer el medi rural com un lloc ideal per a viure”.

El fòrum creat per la Mancomunitat de l’Alt Turia de València “és una gran idea per a poder compartir idees, projectes i diferents visions, moltes compartides, de com promocionar i impulsar l’interior de les nostres províncies”, ha expressat l’alcalde de Vistabella del Maestrat, qui ha agraït l’espai “amb el que hem ensenyat el que fem a l’Alt Maestrat i hem aprés noves perspectives de futur”.

Jordi Alcon ha participat en una taula rodona amb diferents experts que han analitzat diferents polítiques públiques relacionades amb el Repte Demogràfic i el desenvolupament rural. Coneixements que, amb Alcon, han aportat personalitats com César Ramos, diputat al Congrés i portaveu de la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Domingo Giner, diputat autonòmic i alcalde de Sant Rafael del Riu (Baix Maestrat); Avelino Mascarell, diputat de l’àrea de Medi Ambient, Prevenció de Riscos Forestals i Desenvolupament Rural en la Diputació de València i alcalde de Xeraco; i Ramiro Rivera, alcalde de Titaigües.