Vistabella recupera la rogativa a Sant Joan de Penyagolosa

272
PUBLICITAT

El pròxim 4 de juny, Vistabella recuperarà, després de dos anys d’absència obligada per la Covid-19, una de les seues tradicions més arrelades: la rogativa a Sant Joan de Penyagolosa.

Així, la rogativa començarà a les 9h a l’església de l’Assumpció. A les 9.30h hi haurà una parada en el Cementeri, després de la qual es continuarà la marxa fins a les 11h quan es farà un alt en la font de l’Espino per a esmorzar. El Peiró de Sant Joan rebrà als i les assistents a les 12.30h per a començar a les 13h la missa a Sant Joan.

Després d’una pausa obligatòria per a dinar i reposar forces, a les 17h es tornarà cap al poble. Després d’una parada a les 19.30h en la font de l’Alforí, s’arribarà al municipi a les 20.30h. Ací, els romers gaudiran de la tradició recuperada aquest mateix any dels càntics del ‘O Vere Deus’.

La jornada continuarà amb un sopar de germanor en el Casal Jove a les 21.30h i una actuació musical des de les 23.30h organitzada per l’Associació de Joves de Vistabella.

– Sant Joan, punt de peregrinació

Cada any, són milers les persones que peregrinen a Sant Joan de Penyagolosa. I és que, diversos municipis de la província de Castelló, com són Culla, Xodos i Les Useres, i altres de comunitats pròximes com Puertomingalvo a Terol, compten amb rogatives a l’ermitori des de segles passats. Aquestes rogatives amb origen tradicionalment medieval i hui dia mantingudes com a part de la tradició i el patrimoni immaterial dels pobles, eren realitzades per a demanar pluges que propiciaren les collites i ajuda a Déu per a aconseguir salut i pau.