Vistabella promou el desenvolupament del territori amb les jornades ‘Les persones i els patrimonis’

576
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de les jornades ‘Les persones i els patrimonis’, on s’ha aconseguit crear una comunitat viva per al desenvolupament de la comarca. L’objectiu amb el qual naix aquesta jornada és la creació d’un nou projecte per al territori de Penyagolosa amb una perspectiva territorial clara.

A aquestes jornades han assistit al voltant d’unes 50 persones, entre les quals destaquen representants de col·lectius, associacions i persones dels diferents municipis de Penyagolosa que desenvolupen accions en el territori relacionades amb el patrimoni i la cultura.

Durant les jornades s’ha comptat amb la participació de l’associació de Cantàbria ‘La Ortiga Colectiva’ en veu de Ángel Astorqui, amb Marcos Garcia, Alicia Sellés i amb Óscar Navajas, del Ecomuseo LAPONTE d’Astúries. Aquests casos d’èxit han obert la ment als assistents aportant una motivació per als seus projectes de futur.

El projecte s’ha realitzat a partir del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I en col·laboració amb la Mancomunitat de Penyagolosa, el Centre d’Estudis de Penyagolosa i els Ajuntaments de Vistabella del Maestrat, Xodos, Benafigos i Atzeneta del Maestrat.

Des de l’’Ajuntament de Vistabella es valoren aquestes jornades positivament i s’afirma que “eixiran projectes molt interessants, ja que esperem que la gent continue amb aquesta dinàmica participativa i continue tenint present la motivació d’aportar el seu gra d’arena al desenvolupament del territori”. Finalment, agraeix als organitzadors Elvira Safont, al Centre d’Estudis i a l’UJI per “haver organitzat aquestes jornades i haver aportat motivació al desenvolupament del territori”.