Vistabella presenta aquest diumenge el seu renovat joc de campanes

237
PUBLICITAT

Diumenge que ve, 10 d’abril, l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat inaugurarà el conjunt de campanes del campanar municipal. Un acte d’especial rellevància ja que aquesta mateixa setmana s’ha rebut i recol·locat la campana més antiga del municipi, enviada a reparar a Àustria. “La campana tenia una clivella que la recorria de dalt a baix i un tros que faltava. Normalment recomanen, a causa del cost, fondre la campana i crear una nova però això no ha sigut contemplat com a opció al tractar-se d’una campana de gran valor patrimonial local” afirma l’alcalde, Jordi Alcon. Per aquest motiu, la campana va ser enviada a un taller especialitzat a Àustria on s’ha reparat perquè torne a repicar. L’actuació ha tingut un cost de 12.000 euros.

A més, cal recordar que la resta del conjunt de campanes i algunes altres actuacions dutes a terme al campanar han sigut subvencionades per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

La inauguració del conjunt de campanes començarà a les 9h amb un vol general de campanes. D’11h a 13h se celebrarà una jornada de portes obertes per a conéixer el campanar i, de forma simultània, d’11.30h a 12h, sonaran les campanes durant la missa. L’esdeveniment acabarà a les 13h amb vols de processó.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Vistabella en col·laboració amb Campaners de la Plana i del Comtat.