Vistabella posa en valor l’or negre de la cuina amb unes noves Jornades de la Tòfona

28
PUBLICITAT

Vistabella ultima els preparatius per acollir una de les fires gastronòmiques més representatives i rellevants de l’any. I és que el proper 8 de febrer la localitat de l’Alt Maestrat celebra la 17a edició de la Jornada de la Tòfona, un esdeveniment que ret homenatge a l’anomenat ‘or negre’ de la cuina i que comptarà amb activitats divulgatives i gastronòmiques.

La programació arrencarà a les 11.00 amb una visita a una plantació de tòfona i demostració de recol·lecció, una activitat gratuïta organitzada en col·laboració amb Gegantur. Els assistents podran conèixer de primera mà el procés de recerca i extracció de la tòfona negra, prèvia inscripció ja que les places són limitades. Els interessats poden informar-se trucant al telèfon 663 153 279.

A la vesprada, l´antiga presó serà l´escenari d´una xerrada que versarà sobre les bones pràctiques del cultiu de la tòfona, les plagues i els efectes del canvi climàtic, que serà impartida per l´enginyer forestal José Ibáñez Varela. Una ponència clau per comprendre els desafiaments actuals a què s’enfronta el cultiu de la tòfona i la seva adaptació als canvis mediambientals.

I, com a cloenda d’or a aquestes jornades, els assistents podran participar en una degustació de licors LICORA maridats amb productes de la Cooperativa d’Atzeneta, també a l’antiga presó. El preu d’aquesta activitat és de 15 euros i és imprescindible reservar la plaça.