Una vintena de famílies de Vistabella del Maestrat han participat els mesos de juliol i agost en un projecte pilot de tria i autogestió de residus urbans. Així s’han arreplegat uns 200 kg de fem orgànic per a compostatge. La iniciativa ha consistit en separar els residus orgànics del vidre, els envasos i el cartró-paper. La intenció és aplicar esta iniciativa a tota la Mancomunitat del Penyagolosa per generar llocs de treball.

A Vistabella l’ajuntament ha facilitat les bosses de compostables i ha ubicat els contenidors. Els treballadors municipals han arreplegat el residu orgànic porta per porta els dilluns, dimecres i divendres. A més, s’ha alternat la recollida de envasos, cartró-paper, vidre i la resta. Les composteres, donades per per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, s’han instalat al punt verd.

El diputat provincial de Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha conegut gràcies a l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, el funcionament d’aquest projecte pilot. Cal recordar que a partir de l’any que ve els municipis de més de 10.000 habitants hauran d’implantar obligatòriament la recollida selectiva d’orgànic i que, més endavant, els tocarà als pobles més menuts.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA