Vistabella mostra la seua gastronomia i artesania en una Fira de Tots Sants amb alta participació

226
PUBLICITAT
  • La Fira de Tots Sants tanca un cap de setmana amb expectació en cada acte

El passat cap de setmana a Vistabella del Maestrat es va celebrar la Fira de Tots Sants, un aparador que ha servit per a difondre productes gastronòmics i artesanals de la localitat davant de centenars de persones que es van apropar als diferents actes. Així doncs, en la primera activitat del programa del dissabte pel matí van participar 50 persones, en una eixida micològica pel terme local. A migdia 20 xiquets i xiquetes, amb l’acompanyament de les seues famílies, van aprofitar el seu torn per a gaudir i aprendre amb un taller de cuina de temàtica Halloween.

La difusió de productes locals i de temporada va començar per la vesprada al Casal Jove. La Cooperativa d’Atzeneta del Maestrat va patrocinar un tast i degustació de productes gastronòmics “De Penyagolosa” que més de 60 persones van gaudir. Després de sopar, els Joves Vistabella van organitzar una nit d’espectacle musical en el mateix recinte del Casal Jove. La degustació del dissabte va servir com a prèvia de la Fira agroalimentària i artesana celebrada el diumenge pel matí, on negocis i establiments van exhibir l’ample catàleg de productes.

“Centenars de persones han conegut els nostres productes gastronòmics i artesans. Ha sigut un èxit de cap de setmana que també ha servit per a crear una marca turística de gran valor a Vistabella del Maestrat a partir de negocis locals, xicotets i de molta qualitat. El comerç rural és part fonamental per a Vistabella del Maestrat i l’interior del territori. Aquestes propostes turístiques són una espenta en la promoció i venda d’articles propis i únics al món”, ha valorat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat.

La Rondalla de Vistabella va amenitzar l’obertura de la Fira amb un recorregut musical pel recinte. Així, els i les visitants van poder pujar al campanar de l’església i veure les campanes recuperades recentment. Un taller de manualitats per a xiquets i xiquetes va tancar tot un programa d’activitats al llarg del cap de setmana, en el que l’oratge va respectar per gaudir al màxim de l’artesania i la gastronomia del municipi.