Vistabella invertirà 155.000 euros en la creació d’un centre de desenvolupament local

270
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat ha rebut una subvenció de 142.000 euros del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la creació d’un centre de desenvolupament local. Les noves oficines s’ubicaran a l’antic escorxador municipal, el qual està actualment en fase de rehabilitació. Amb la millora es reactivarà l’espai i romandrà obert per a tota la ciutadania.

Es preveu la creació de dos llocs de treball per a dur endavant el projecte i de la consolidació de dos més amb el programa d’ocupació a través de la gestió dels residus urbans. Amb la incorporació dels nous Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) es pretén fer una atenció i tutorització directa de totes les empreses i persones emprenedores del poble. També s’ampliarà la capacitat de l’Ajuntament per a captar fons externs, com ara fons europeus i d’altres administracions públiques, ja que hi haurà dos AODL treballant a jornada completa en el servei.

A l’escorxador municipal, a més del centre de desenvolupament local, també s’instal·laran punts de teletreball i, a la planta superior de l’edifici, s’habilitarà un espai de formació personal per a fer diferents tipus de tallers com ara de cuina o artesania.

“El nou centre de desenvolupament local suposarà un abans i un després al poble. A més de crear nous llocs de treball, fonamental per a nosaltres, tindrem molts més recursos per a ajudar al nostre veïnat a trobar treball i desenvolupar les seues idees per a crear negocis i millorar els existents” indica l’alcalde, Jordi Alcon.