Vistabella finança un espai de multiactivitats per a l’alumnat local

588
Activitats a Vistabella
Activitats a Vistabella
PUBLICITAT
  • La biblioteca municipal acull dos hores de classes setmanals per a l’alumnat d’infantil i de primària

L’Ajuntament de Vistabella ha impulsat un servei de multiactivitats per a xiquets i xiquetes de l’escola municipal. Les classes s’imparteixen a la Biblioteca municipal per a l’alumnat d’infantil i de primària, els qui acudeixen en horaris diferents i tenen activitats adaptades segons les seues edats. L’empresa Somnia, establida a Culla, s’encarrega de donar el servei, finançat per l’Ajuntament de Vistabella amb ajuda de la Mancomunitat del Penyagolosa. D’aquesta manera, també s’intenta repercutir tant sobre la conciliació familiar de molts adults de la localitat com sobre l’economia de cada família. Les inscripcions poden realitzar-se encara, acudint a la Biblioteca en hores lectives. Allí, s’haurà d’omplir el formulari per deixar-ho llest amb l’organització de l’espai.

Així doncs, tots els dimarts, de 16.30h a 17.30h, set alumnes de primària gaudeixen d’una oferta múltiple amb la qual jugar, aprendre i divertir-se al costat dels seus companys i companyes. Existeixen diferents racons on hi ha jocs de taula, caracteritzats per ser actius i cooperatius per a promoure el joc en equip; així com racons més artístics on mostrar la creativitat, amb pinzells, aquarel·les i altres elements de material gràfic tècnic per a crear composicions elaborades. No obstant això, l’activitat on més atenció recau és la de ‘makerspace’, amb la qual l’alumnat té a la seua sencera disposició diverses eines i materials per a crear màscares de cartó dels seus superherois preferits. Aquesta activitat forma part del primer pas d’un projecte a llarg termini, que combinaria amb un joc de rol i una cerca del tresor amb tecnologia interactiva com a colofó final.

Pel que respecta a l’alumnat d’infantil, els dijous de 16.30h a 17.30h és el seu torn. En tot cas, les activitats s’adapten a les seues edats i capacitats. Igual que els majors, el grup disposa de diversos racons com el d’expressió artística, jocs de taula, un espai més dedicat al descans i al joc relaxat i assossegat, o un racó amb jocs de construcció a base de blocs. És a dir, espais on divertir-se, descansar i expressar-se artísticament. A més, setmanalment hi ha una taula temàtica que va canviant la seua orientació temàtica. Una sorpresa per a l’alumnat.