Vistabella estudia la millora dels serveis municipals amb la Diputació

102
Visita a les obres de Sant Joan
PUBLICITAT

L’alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcon, juntament amb la tinent d’alcalde del municipi, Eva Tena, han rebut la visita de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, per abordar la millora de les prestacions municipals. “Considerem bàsic mantindre els serveis públics i millorar-los a poc a poc. Per fer-ho, necessitem suport i facilitats en prestacions que depenen directament de l’entitat provincial, com bombers o residus”, ha explicat Alcon.

Per una part, des del consistori s’ha comunicat la necessitat d’actuar sobre la pista d’accés al Parc de Bombers amb un formigonat i altres millores en les infraestructures. En aquest mateix sentit, i amb la vista posada en la previsió davant efectes meteorològics hivernals que afecten any rere any, s’ha abordat la instal·lació de punts de sal i tindre a disposició un camió per repartir de forma adequada la sal per evitar gelades en les carreteres i el nucli urbà. A més, des de Vistabella del Maestrat també es considera necessari invertir en mànegues de vent per a l’heliport, les quals ajudarien decisivament per dur a terme maniobres.

“Hem transmés necessitats que tenim a Vistabella del Maestrat, però que també poden servir per a municipis semblants al nostre. Per exemple, aplicar facilitats per millorar l’accés als Fons de Cooperació Municipal contra el despoblament”, ha descrit l’alcalde de Vistabella del Maestrat. D’aquesta manera, també s’ha parlat des d’un punt de vista comarcal, ja que s’ha tractat la possibilitat que la Mancomunitat de Penyagolosa puga accedir a les ajudes econòmiques i activitats emmarcades en el Pla d’Ocupació provincial.

Així les coses, la digitalització del cicle de l’aigua en el nucli urbà també ha sigut un tema principal. El municipi és beneficiari del fons PERTE per dur a terme la digitalització, però més endavant s’haurà d’assumir una gran despesa per garantir el correcte funcionament. “Volem que la Diputació es sume en aquest projecte significatiu per al futur del poble”, ha dit el primer edil.

Un dels serveis públics que s’han aplicat amb gran èxit a Vistabella del Maestrat és la recollida selectiva de residus porta a porta del veïnat. Amb Barrachina s’ha estudiat la firma d’un conveni que assegure el futur del projecte amb la participació de la Diputació. Per una altra part, s’ha plantejat la cessió de la gestió de la carretera CV-1720 en favor de la Diputació de Castelló, la qual travessa el Pla i dona accés a finques i explotacions agropecuàries així com a símbols locals com Sant Bertomeu del Boi. La mateixa fórmula s’ha proposat per a la pista forestal que connecta Vistabella del Maestrat amb Xodos, amb la intenció de mantindre-la en un millor estat donades les capacitats econòmiques per actuar en elles. En últim lloc, Alcon i Tena han instat a la Diputació de Castelló a què recuperen les comunicacions amb la Diputació de Terol per millorar l’asfalt del tram final de la carretera aragonesa que comunica Puertomingalvo amb Vistabella, és a dir, Terol amb Castelló.

– Visita a Sant Joan de Penyagolosa

Alcon i Tena han acompanyat a Barrachina al santuari de Sant Joan de Penyagolosa, on tècnics i arquitectes han explicat com avancen les obres amb les quals es recuperarà un dels espais patrimonials més importants del País Valencià. En Sant Joan s’inverteixen prop de 4 milions d’euros per habilitar habitacions d’hostaleria, cafeteria-restaurant i aules i dependències per cursar Formació Professional. En la visita també han assistit representants del Bisbat Sogorb-Castelló.