Vistabella ensenya el seu model pioner d’agrocompostatge en una jornada mediambiental

429
Vistabella ensenya el seu model pioner d’agrocompostatge en una jornada mediambiental 1
PUBLICITAT

El model de recollida de fem, envasos i fracció orgànica que realitza l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat porta a porta i la transformació dels residus orgànics en compost natural per a jardins, camps i cultius ha sigut el tema d’una de les ponències participants en una jornada mediambiental a Vinaròs. El tècnic de l’Ajuntament, Juan Carlos Folch, ha sigut el ponent que ha explicat com funciona aquest model i les seues particularitats.

El projecte innovador, anomenat ‘Impuls de l’Economia Circular a través de l’Aprofitament de Residu Sòlid Urbà a Vistabella del Maestrat’, recau en la municipalització del servei de recollida dels fems. El servei del consistori treballa casa per casa, acumula els residus i els transporta a l’Ecoparc local. A més, la part orgànica és tractada i separada directament amb l’ajuda del veïnat en el procés, que permet transformar-ho en agrocompostatge natural. Aquesta roda ha permés reduir la quantitat de fem acumulat als contenidors i donar nous usos als residus de les cases amb un resultat satisfactori. Per una altra banda, el servei municipalitzat ha creat tres nous llocs de treball al municipi.

L’acte estava emmarcat dins la jornada ‘Circularitzant la Comunitat Valenciana des del territori’, organitzada per l’Ajuntament de Vinaròs amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del Projecte Agrocompost de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.