Vistabella encara el juny amb la celebració de l’Aplec de Penyagolosa

56
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat té la vista posada en el cap de setmana del 28, 29 i 30 de juny, quan es celebrarà la sisena edició de l’Aplec de Penyagolosa. Anys després, des del festival del 2018, el municipi acull de nou el festival comarcal dels pobles de Penyagolosa, amb esdeveniments musicals i culturals al llarg dels tres dies.

“L’Aplec és temps de festa i diversió, amb moltes opcions i la possibilitat d’escoltar a grans grups de l’escena musical valenciana i nacional, amb formacions com els bascs Zetak. No obstant això, també ens serveix per a reivindicar la forma de viure dels nostres pobles i la nostra identitat comarcal; defensar el territori i demanar drets i serveis socials de qualitat a l’interior. Un altaveu que, amb el pas dels anys, hem consolidat en l’agenda cultural valenciana”, ha explicat l’alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcon.

L’organització de l’Aplec ha comptat amb el suport i ajuda del consistori local en diferents aspectes, com la cessió d’espais municipals. Entre aquestes zones es destaquen els espais urbans on es duran a terme concerts i activitats, les àrees habilitades per a caravanes o l’adequació dels bancals destinats a la zona d’acampada dels centenars de persones que gaudiran de l’Aplec, espai que es situa a la vora de la CV-170 que dona entrada del poble, just davant de l’aparcament ubicat a l’església parroquial.

L’Aplec de Penyagolosa és un festival que implica als municipis de Vistabella del Maestrat, Xodos, Atzeneta del Maestrat i Benafigos. El divendres 28 sonaran les cançons d’estreles com Auxili, la Kinky Band o Pep de la Tona, símbols de la música valenciana actual. Grups d’escala nacional com Zetak captaran el protagonisme el dissabte 29, amb una completa programació on JazzWoman, Maluks o Pimienta Molida faran gaudir fins ben entrada la nit. El diumenge tancarà la programació del 2024, amb la participació de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i de la Rondalla de Vistabella en una cloenda que farà girar, de nou, la roda de l’Aplec i traslladar la seua festa cap a un altre municipi als peus del Gegant de Pedra.