Vistabella digitalitzarà tot el cicle urbà de l’aigua

89
PUBLICITAT
  • La Conselleria de Medi Ambient ha atorgat una ajuda de 292.000 euros per al projecte

Vistabella del Maestrat disposarà d’un monitoratge exhaustiu i exacte de com s’utilitza i quants litres d’aigua es fan ús al nucli urbà. El nou projecte dissenyat per l’Ajuntament de Vistabella es basa en la digitalització de tot el cicle integral de l’aigua en el municipi, renovant tots els comptadors del veïnat per uns amb lectura automàtica i un sistema d’autodetecció de fuites. Per fer-ho possible, el consistori ha accedit a una ajuda per valor de 292.019, 34 euros provinent de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

“Volem auditar fins a l’últim mil·límetre d’aigua que s’utilitza al poble. És necessari, més quan estem immersos en sequeres recurrents, fer un òptim ús d’aquest bé tan apreciat. La intenció que perseguim és millorar la qualitat de subministrament que arriba a cada vivenda”, ha explicat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat. El sistema podrà detectar automàticament les fuites que es puguen provocar en el punt concret, facilitant així les tasques de reparació i sense obligar a tallar el subministrament a més veïnat del que correspondria.

La renovació de les instal·lacions i la posada en marxa del sistema es preveu iniciar-se aquest 2024. “La gestió de l’aigua en el municipi és 100% municipal. Apostem per uns serveis bàsics de qualitat, i amb infraestructures i subministraments en moderns. La inversió es veurà reflectida directament en el dia a dia del veïnat”, ha esmentat Alcon, qui també ha mencionat que “per a ser totalment eficients en el control de l’aigua, necessitem que s’execute un pou en el terme municipal que permetria abastir tot el poble, també a l’estiu quan més veïnat viu en el nucli. La Conselleria de Medi Ambient va comunicar que tenia previst construir-ne un, un projecte que hauria de ser una prioritat per a l’administració autonòmica”.