Vistabella denuncia la inacció d’Iberdrola que deixa sense llum al poble

103
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat porta dies patint continus talls de llum, el dimarts l’últim de llarga duració. “Estem vivint una situació molt delicada per la inacció d’Iberdrola”, explica l’alcalde del municipi, Jordi Alcon. Hui, dimecres 17 de gener, s’han produït els primers talls ja des de primera hora del matí els quals encara no se’ls ha posat remei. L’empresa ha comunicat que, com a mínim, el servei no es restituirà fins a aquesta vesprada, encara que sense garanties efectives que Vistabella torne a disposar de corrent.

“El poble, igual que qualsevol altre municipi del país, necessita accés a la llum. Entenem que puguen haver-hi fallades en el subministrament, però els recurrents problemes que presenten les infraestructures precisen d’una urgent actuació de manteniment i millora per a proveir correctament el nostre veïnat”, denúncia el primer edil del municipi.

La xarxa elèctrica connectada a Vistabella del Maestrat és punt i final d’una xarxa que, per les inclemències meteorològiques i l’antiguitat de la instal·lació, “presenta problemes i no s’actua amb cap previsió”, aclareix Alcon. “Demanem que es revise el tram de xarxa que puja d’Atzeneta del Maestrat cap a Vistabella”, diu Alcon, qui recorda que “el dia de Reis ja vam patir una gran apagada elèctrica de més de 12 hores i vam comunicar que és urgent una adequació de tot el traçat de la xarxa. Sembla que per a corregir aquesta situació hàgem de patir, quan l’obligació d’Iberdrola és garantir la connexió a la xarxa”, defensa Jordi Alcon.

Els talls de llum en el municipi ja van ser freqüents l’any passat. “Treballem en polítiques que fixen a la població en el territori i, no obstant això, serveis bàsics com un accés decent a la xarxa elèctrica ens és negat. La restauració ha de tancar i fins i tot perdre aliments per la cadena del fred, i altres establiments o negocis no poden treballar correctament. La despoblació es combat amb la millora dels serveis i aquesta situació és un clar exemple”, lamenta Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat..