Vistabella demana la declaració d’emergència pels danys produïts per la pluja, amb galeria de fotos dels anys a les pistes

694
PUBLICITAT

-Entre el diumenge i el dilluns es van acumular més de 250 litres per metre quadrat

-Totes les pistes i camins del Pla de Vistabella estan destrossades

-L’Ajuntament trasllada a la Generalitat i la Diputació la greu situació

252 litres en poc més de 24 hores van provocar dilluns uns grans destrosses a les pistes, carreteres i camins rurals del terme municipal de Vistabella, especialment a la zona del Pla.

La crescuda de les rambles i rius ha destrossat camins rurals, ha bloquejat accessos a masies i explotacions ramaderes i ha aixecat l’asfalt de la carretera del Pla de Baix o l’accés a Sant Joan de Penyagolosa.

L’Ajuntament ja ha manifestat la delicada situació a la Generalitat Valenciana ia la Diputació de Castelló. Així mateix el consistori celebrarà una sessió extraordinària per sol·licitar la declaració d’Emergència.

El municipi no té els mitjans per atendre la reparació de pistes. En alguns casos la situació és especialment greu ja que els ramaders no poden accedir a les seves explotacions de bestiar oví o boví. El Pla de Vistabella va quedar completament inundat com a conseqüència de les fortes pluges.

A més dels camins també s’han vist afectats els cultius de secà, entre ells el de la pataca de Vistabella, un dels productes emblema de la localitat.

Els ramaders i masovers han acudit a l’Ajuntament per manifestar els danys. El consistori ja s’ha posat en contacte amb la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de demanar ajuda urgent. L’equip de Govern ha parlat ja amb el responsable d’infraestructures de la Diputació, Juan Bautista Juan, i amb el director general d’Emergències, José María Ángel. La Generalitat ha indicat que brigades de Tragsa es desplaçaran fins a Vistabella per avaluar els danys i començar les primeres actuacions.

Danys a les pistes a Vistabella1

Danys a les pistes a Vistabella2

Danys a les pistes a Vistabella3

Danys a les pistes a Vistabella4

Danys a les pistes a Vistabella5

Danys a les pistes a Vistabella6

Danys a les pistes a Vistabella7

Danys a les pistes a Vistabella8

Danys a les pistes a Vistabella9