Vistabella del Maestrat recupera la seua memòria històrica

726
Cartell Jornades de la memòria històrica a Vistabella
PUBLICITAT
– “Mestres de la República” és el tema de la setena edició

El cap de setmana del 13 i el 14 d’agost en l’edifici polifuncional de l’Antiga Presó el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat i la Universitat Jaume I organitzen les setenes Jornades de memòria històrica de Vistabella. Tindran com a tema central els mestres de la República.

Les activitats començaran el dissabte a les 11 hores amb la xarrada de Miquel Osset Hernández que porta per títol “Joaquín Osset Merle, mestre i militar en la Segona República”. L’acte serà introduït per Antonio Giner i Juan Luis Porcar. Després, a les 12:30h, es presentarà el llibre “Mestres de la impremta: el moviment Freinet Valencià (1931-1939)”.

I ja a la vesprada, 17:30 hores, es podrà assistir a la xarrada “Mestres i innovació educativa a Castelló”, a càrrec de Consol Aguilar Ródenas. Tot seguit, 18:30 hores, arrancarà la conferència de Francesc Mezquita sobre “Alumnes de Vistabella a l’institut de Castelló, 1846-1939”.

Quant al diumenge, a partir de les 11:30 hores es projectaran el documental “Una escola amb vistes”, dirigida per Hugo Doménech i María Andrés, i una entrevista a Tremendal Martí Juliá, mestra de Vistabella. Després, la taula redona sobre les escoles rurals posarà rematarà la setena edició de les jornades.