Vistabella del Maestrat municipalitza el servei de Menjar a Casa

0
76
Servei Menjar a Casa

Des de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, conscients que la millora dels serveis socials i l’atenció als majors és un pilar fonamental en la lluita contra el despoblament, s’ha portat endavant la municipalització del servei de Menjar a Casa.

El servei anterior repartia tot el menjar de la setmana als usuaris en un únic dia i era elaborat i distribuït des de València fins a Vistabella. Aquestes condicions no són les òptimes per a garantir uns mínims de qualitat i de conservació dels aliments, per la qual cosa molts usuaris es van donar de baixa del servei.

Aquesta situació va provocar que el consistori es replantejara el servei i buscara alternatives més adequades a la realitat del municipi. Es va fer un inventari de recursos materials i humans dels quals es disposava i es va contractar els serveis d’una nutricionista titulada per a l’elaboració dels menús d’acord amb les necessitats de cada usuari. A més, el nou servei de Menjar a Casa compta amb el suport i la supervisió de la treballadora social de la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord, i que des de la seva incorporació s’ha millorat significativament totes les prestacions socials als quatre pobles que formen part de la mancomunitat.

Amb el nou model implantat, tots els ingredients dels menús estan comprats a les tendes i comerços locals. S’aprofita també la cuina de l’escola municipal i la cuinera, contractada per l’ajuntament per al menjador escolar, per a poder elaborar diariàment el menjar als usuaris del servei, servir-lo acabat de fer garantint la cadena calor/fred dels aliments, i amb la distribució diària es té un contacte directe amb la gent major i afavoreix una vigilància propera de les seues possibles necessitats.

Cal destacar que amb la municipalització del servei es potencia l’economia local al comprar tots els productes necessaris als comerços del poble, i també al crear llocs de treball estables al poble.