Vistabella del Maestrat celebrarà la Fira de Tots Sants el 29 i 30 d’octubre

577
PUBLICITAT

L’últim cap de setmana d’octubre Vistabella del Maestrat viurà la seua tradicional Fira de Tots Sants amb activitats pensades per a tots els públics i gustos. 

D’aquesta manera, el dissabte 29 tota l’activitat girarà al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat. Així, de 9h a 13h es durà a terme una eixida micològica amb experts d’ASMICAS per a identificar i reconéixer bolets. Ja a la vesprada, a les 17h començarà a la Biblioteca el contacontes ‘Contes de monstres molt nostres’ amb Almudena Francés; de 18h a 19h es durà a terme una degustació de productes ‘De Penyagolosa’ de la Cooperativa d’Atzeneta; a les 19h hi haurà ‘tardeo’ al Casal Jove amb música dels 90 i els 2000 i a les 23.30h començarà la festa de Halloween amb una macro-discomóbil i premis per a la millor disfressa individual i grupal. Cal indicar que per a l’eixida micològica i la degustació de productes és fonamental la inscripció prèvia telefonant al 964 38 90 07 o enviant un e-mail a turisme@vistabelladelmaestrat.es

El diumenge serà el dia dedicat a la Fira d’Oficis Antics, agroalimentària i artesana. A les 10h obriran les parades de venda i exposició de productes. De manera simultània a la Fira, de 10h a 11h es realitzaran visites guiades al campanar; a les 10.30h la Rondalla de Vistabella acompanyarà l’homenatge al matrimoni i la dona de més edat del poble; de 11h a 12h la Rondalla guiarà als i les presents pels diferents oficis i activitats exposades; de 12h a 13h es ballarà el Ball Rodat. Una dansa tradicional del municipi que enguany es pretén recuperar durant tot l’any i ballar-la en totes les festes organitzades pels majorals com es feia antigament.

Així mateix, s’anima a tots els veïns i veïnes a utilitzar el seu mantó per a ballar, aquell que es conserva a casa de les àvies o les besàvies, a la recerca de recuperar la vestimenta tradicional del poble. A les 14h tancarà la Fira. Així mateix, cal indicar que a les 18h hi haurà un partit de pilota valenciana amb jugadors locals.