Vistabella del Maestrat celebra amb èxit les Jornades de la Tòfona

362
Jornades tofoneres a Vistabella del Maestrat.
PUBLICITAT

Durant tot el cap de setmana, Vistabella del Maestrat ha retut homenatge a la tòfona. “Sabem que és un dels productes més cotitzats en la gastronomia i des de l’Ajuntament volem treure-li tot el potencial. Per això organitzem i continuarem organitzant les jornades tofoneres de Vistabella” afirma l’alcalde, Jordi Alcon.

Així, grans i xicotets han tingut l’oportunitat de gaudir d’activitats de les més variades com una visita a una plantació tofonera, de la ruta de la tapa amb tòfona en el Bar Penyagolosa i la Tasca El Forn, dels esmorzars amb tòfona en el Mas de l’Alforí, d’un taller de tòfones de xocolates per a xiquets i xiquetes, de la xerrada ‘Captura massiva de l’escarabat de la tòfona’ a càrrec de Probodelt, d’un maridatge de vins i tapes tofonades del Celler Flors o la Fira de la Tòfona.

Com no podia ser d’una altra manera, tampoc van faltar el concurs de la tòfona més gran i la més xicoteta o el de gossos tofonaires. Així, Raul Moliner es va fer amb la tòfona més gran de 360 grams i Antonio de la Banda amb la més petita de 0’4 grams. Quant al concurs de gossos tofonaires, Edurne va ser la xiqueta que va trobar més tòfones, seguida d’Alexia. Així mateix, en el concurs adult el podi va estar format per Victor, amb més tòfones trobades, seguit de Vicky i Joaquín.