Vistabella dedicarà 638.814 euros a la millora de serveis socials i la promoció del patrimoni en 2024

135
Fotografia general de Vistabella del Maestrat
PUBLICITAT
  • El dissabte s’aprovarà en el ple extraordinari el Pressupost General, que ascendeix a 638.814 euros

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat ha dissenyat el Pressupost Municipal per al pròxim any, on destaca el ferm compromís en mantindre i millorar els serveis socials bàsics per al veïnat del poble. El consistori aprovarà la suma de 638.814,01 euros demà dissabte 16 de desembre, en ple extraordinari.

De tot el document, destaca per un costat, que s’ha destinat una major inversió per al programa Menjar a Casa, que dona un vital servei assistencial a molts veïns i veïnes. Un total de 20.000 euros finançaran l’actuació, la qual va ser guardonada amb el premi ‘Amparo Moreno Vañó’ a la millor iniciativa social per la Generalitat Valenciana a finals de 2022. De la mateixa manera, el consistori dedicarà 51.500 euros més en el servei de neteja, transport i tractament de residus sòlids urbans i el personal de l’àrea. Inversions que han obtingut resultats positius a l’hora de millorar la qualitat de vida del veïnat i del municipi.

Així, el patrimoni i la cultura seran, de nou, un pilar fonamental per al 2024 de Vistabella del Maestrat. L’Aplec de Penyagolosa torna després de 6 anys al municipi i el consistori ha guardat una partida de 10.000 euros per ajudar en la gestió i el transcurs de tots els actes de l’any. L’Aplec és un projecte consolidat en defensa dels pobles de Penyagolosa, amb reivindicació i lluita per desenvolupar cultural, social i econòmicament el territori. També, l’Ajuntament de Vistabella posarà en valor l’església parroquial amb una festa de celebració pels 400 anys de la seua construcció.

Per un altre costat, durant el 2024 es continuaran millorant les instal·lacions municipals. 8.000 euros serviran per a instal·lar nova climatització en l’Antic Matadero i en la Casa de la Llum amb energia més ecològica a partir de pèl·lets. A més, 26.000 euros serviran per a millorar l’equipament dels habitatges municipals, recentment reformats i també altres espais del poble. També s’apostarà per millorar el servei turístic amb la incorporació d’una persona com a informador turístic durant tot l’any. Pel que fa al teixit associatiu, es mantindran les subvencions nominatives per a totes les associacions locals per a desenvolupar activitats al poble i ajudar a afrontar les despeses corrents.