Vistabella dedica una jornada a conèixer les propietats saludables de la pataca

845

BUREO VISTABELLA SEMBRA PATACA2 SEMBRA PATACA PATACA2 PATACA VISTABELLA1 PATACA VISTABELLA

Les pataques de secà han estat, històricament, les més apreciades. Aquests dies als pobles del Maestrat i dels Ports és freqüent escoltar allò de “me’n vaig a sembrar patates”. Vistabella del Maestrat fa bandera de la patata i dedicar la jornada de dissabte a difondre el seu cultiu i les seves propietats.

Al Pla de Vistabella tots els que van voler assistir van poder comprovar com es siembrna les pataques, seguint el mètode tradicional-amb aixadella-o també amb el tractor.

La vesprada es va dedicar a explicar les virtuts de la pataca, un aliment saludable que planta cara al colesterol, a la tensió arterial i la diabetis. Nadine López, de la clínica Medefis explicar les propietats del tubercle.

A la plaça Major es va organitzar, així mateix, una exposició amb eines tradicionals destinades al cultiu de la patata. Així mateix es van exposar els cultius que es poden trobar al Pla de Vistabella. La tarda va estar acompanyada per la Rondalla de Vistabella.

La pataca va estar acompanyada de la tòfona d’estiu, un altre producte que té, a Vistabella, un lloc privilegiat per a la seva producció. Biopenyagolosa ha estat l’entitat encarregada d’organitzar els actes.