Vistabella decidirà la Copa d’Espanya FEDME

74
Cursa per Muntanya Vistabella

– Andreu Simón i Bel Calero lideren la classificació de la competició

La Cursa per Muntanya de Vistabella, organitzada per l’ajuntament castellonenc i el Club de Muntanya de la localitat amb el suport incondicional de la Diputació Provincial de Castelló, obrirà inscripcions demà 20 de juny, a les 19:30 hores.

Aquesta dotzena edició, que se celebrarà el 5 d’agost, discorre pel Parc Natural del Penyagolosa, emblemàtic enclavament per als milers de senderistes i corredors que any rere any visiten el paratge atrets no només pels seus paisatges, sinó pel misteri i misticisme que desprèn la muntanya màgica.

A més, tornarà a ser cita decisiva per a coronar als guanyadors de la Copa d’Espanya Gran Premi Tuga, que organitza la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, a causa d’una major ponderació de les puntuacions, fet que permetrà que els primers espases del trail es desplacen fins a la xicoteta localitat.

Amb un contingent limitat a 600 participants, la Cursa de Muntanya de Vistabella es presenta amb un recorregut de 27 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positius, sobre un traçat molt complet, amb trams molt ràpids combinats amb zones molt tècniques i forts desnivells en la part final de la prova, que va fer les delícies dels corredors en les passades edicions.

A part del seu atractiu natural, Vistabella del Maestrat, població de poc més de 300 habitants s’entrega en cos i ànima perquè cada primer diumenge d’agost la seua carrera siga una autentica festa del trail, amb el suport de més de 200 voluntaris.

Tots aquests aspectes relacionats han servit perquè la Cursa per Muntanya de Vistabella mantinga la condició d’única prova de muntanya inclosa en el Programa de Suport a les Competicions Esportives de la Comunitat Valenciana, projecte afavorit per la Fundació Trinidad Alfonso, en col·laboració amb el Comitè Olímpic Español (COE) i la Federació Espanyola de Muntanya i Escalada (FEDME).