Vistabella decidirà els campions de la Copa d’Espanya

716
Cursa per muntanya de Vistabella

Amb l’arribada del primer diumenge d’Agost, la localitat castellonenca de Vistabella del Maestrat, es vesteix de festa per a celebrar la seua tradicional Cursa per Muntanya, que arriba a la seua desena edició i que repeteix per segon any consecutiu com a prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Carreres per Muntanya FEDME- Gran Premi Buff-Salomon.

Moltes coses han canviat en aquests últims deu anys perquè una població amb escassos 200 habitants, s’haja convertit en l’epicentre nacional del trailrunning, encara que només siga per un parell de jornades.

Aquest fet és el resultat de l’obstinació dels membres de l’organització. Esta tasca recau en el Club de Muntanya local, recolzats per l’Ajuntament de Vistabella i per la Diputació de Castelló i al que s’uneix en aquesta edició la Fundació Trinidad Alfonso, que ha premiat a la prova a través del Programa Suport a les Competicions Esportives de la Comunitat Valenciana dins del marc de col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol i la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada.

A tots aquests actors, cal afegir el centenar de voluntaris, i un poble bolcat per i per a la seua carrera, que permetrà comptar amb més de 650 atletes procedents de tota la geografia nacional. S’espera superar els tres mil visitants que acudiran a viure en directe un recorregut de 27km i 1.500 desnivell positiu, amb el Parc Natural del Penyagolosa com a escenari, travessant sengles i camins que han servit durant anys com a vies de comunicació entre les nombroses masies existents en la zona.

En l’aspecte esportiu, la Cursa per Muntanya de Vistabella, en categoria masculina té com a favorits els corredors que estan disputant els primers llocs de la Copa, Antonio Manjon, Daniel Remón, Elpidio Gómez, Francisco Mendoza, Joseba Larralde, etc. Altres corredors presents en la prova seran corredors de la qualitat de Miguel Caballero, Pere Aurell, Miguel Ángel Sánchez Cebrián, Iván Ortiz, que poden aprofitar no estar immersos en la lluita per guanyar la Copa, per a aconseguir la victòria en Vistabella.

Per si no fos poc, cal afegir als corredors provincials, amb Remigio Queral, Cristóbal Adell, Mario Bonavista, Albert Ferrer, Javier Robres i Alex Marín, coneixedors a la perfecció del recorregut i amb la motivació de córrer a casa, poden ocupar les primeres places del podi.

I en categoria femenina, la doble campiona del món juvenil i guanyadora de la passada edició de la Cursa, Paula Cabrerizo intentarà ajornar la possible sentència de la Copa Espanya per part de Ragna Debats. També aspiren a les posicions de privilegi l’andalusa Noemí Delgado, o les corredores provincials Pilar Raro, Laia Cañes, Fany Barreda, i Melissa Gali.